Успоредно със започването на климатичната конференция COP 28, а и

...
Успоредно със започването на климатичната конференция COP 28, а и
Коментари Харесай

ACEA апелира за съвместно производство на малки и достъпни градски електромобили в Европа

Успоредно със започването на климатичната конференция COP 28, а и с идните през идната година европейски избори, Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) излезе с и пхътна карта, в която показват своите визии и упования за бъдещето на автомобилното произвеждане и бизнес в Европа.

" Нашият бранш се намира в развой на най-голямата си промяна през последните повече от 100 години ", разгласи Лука де Мео, президент на ACEA и изпълнителен шеф на Renault Group. " За нас няма подозрение по отношение на нуждата от декарбонизация. Ние влагаме милиарди, с цел да се случи това – доста повече от всеки различен бранш ".

" Нашата промишленост има приблизително осем или девет регламента на Европейски Съюз, които влизат в действие всяка година до 2030 година, в някои случаи това са спорни разпореждания ", продължава де Мео. " Европа би трябвало незабавно да схване холистичен метод към провокациите на автомобилната промишленост, който да обгръща цялата верига... Защото проблемите, пред които сме изправени, засягат разнообразни браншове: автомобилостроене, минно дело, енергетика, инфраструктура и други. Ако погледнете нашите световни съперници, ще видите, че те са доста положителни в това ".

" Европа освен би трябвало да подсигурява, че сме също толкоз добре готови и оборудвани, колкото другите райони, само че също по този начин би трябвало да подсигурява, че се конкурираме при равни условия. Конкуренцията е доста здравословна, а същинската конкуренция също значи отворени световни пазари и правила за свободна и обективна търговия ", споделя още Лука де Мео в формалното изказване на ACEA.

Ключов миг в пътната карта на ACEA е превръщането на Европа в индустриален хъб на екологични и умни коли.

" Трябва да си сътрудничим с политиците за основаването на условия за производството на необятна гама модели с нулеви излъчвания, включително дребни, налични електрически коли, които ще бъдат преференциални за произвеждане в Европа ", разгласи де Мео. " По този метод ние ще можем да се оправим с доста провокации с един сребърен патрон, изключително когато става въпрос за градската подвижност. Също по този начин би трябвало да работим във връзка с търсенето посредством съответни, подобаващи за задачата схеми за стимулиране на всички равнища, от Европейски Съюз до градските и локалните управляващи ".

Към момента, в ACEA членуват автомобилните групи BMW Group, DAF Trucks, Daimler Truck, Ferrari, Ford of Europe, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Iveco Group, JLR, Mercedes-Benz, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group и Volvo Group, като през октомври към асоциацията се причисли и
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР