УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИХА МОТИВАЦИОННИШЕ ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОЕКТ Социално-икономическа интеграция на уязвими

...
УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИХА МОТИВАЦИОННИШЕ ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОЕКТ Социално-икономическа интеграция на уязвими
Коментари Харесай

В Свищов успешно приключиха мотивационните обучения по проект

УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИХА МОТИВАЦИОННИШЕ ОБУЧЕНИЯ Пожарна охрана ПРОЕКТ

„ Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение в община Свищов “

Мотивационните образованията, които се организираха през интервала от 28.03.2022 до 01.04.2022 година в Община Свищов, са част от дейностите по интегрираният план на Община Свищов „ Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение в община Свищов “ Договор BG05M9OP001-2.056-0015 “, финансиран от Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година и № BG05M9OP001-2.056-0015-2014BG05M2OP001-C01, финансиран по Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък “2014-2020г. съфинансирани от Европейски Съюз посредством Европейския обществен фонд (ЕСФ).

Те се организираха от Фондация „ ЕКИП “ –партньор по плана и в тях се включиха 40 участника, представители на разнообразни уязвими публични групи.

Целта на образованията беше да подтиква и насочи лицата към придобиване на интензивно държание на пазара на труда и предпочитание за повишение на професионалната подготовка и/или повишение равнището на подготвеност с оглед сполучливата реализация на пазара на труда.

Реализираните образования разрешиха на участниците да придобият познания за подготовка на документи за кандидатстване за работа – автобиография, писма, формуляри, въпросници и други Изградиха се качества за дейно потребление на другите източници за информация за свободни работни места. Чрез разнообразни интерактивни извършения се способства да обосноваване и асимилиране на умения и за показване пред шеф и следене на всяка опция за работа.

Основните тематики включени в образованието бяха:•Търсене и кандидатстване за работа;

•Изготвяне на автобиография;•Изготвяне на мотивационно писмо/препоръки;•Използване на разнообразни източници на информация за свободни работни места;•Подготовка за изявление за работа – вербално и невербално държание. Най-често срещаните неточности и потребни препоръки при явяване на изявление за работа;•Първи дни на ново работно място ;•Взаимоотношения с сътрудници и ръководители;•Работа в екип; •Изграждане и одобряване на умения за учене през целия живот.

В резултат на променената настройка за интензивно държание на пазара на труда и засиленият интерес към повишение на квалификацията, огромна част от участниците обявиха предпочитание да се включат в образованията за придобиване на основни компетентности и образования по професия/част от специалност или придобиване на нова, в границите на същия план.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР