Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 700 000

...
Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 700 000
Коментари Харесай

НАП: Близо 700 хил. физически лица са декларирали данък върху доходите | Близо 221 млн. лв. е общата им стойност

Успешно завърши данъчната акция за физическите лица. Близо 700 000 души са подали декларациите си пред Национална агенция за приходите до среднощ на 2 май, като са заявили налог върху приходите на стойност съвсем 221 млн. лева, сочат данните на приходната организация.

Над 83 % от формулярите са подадени по интернет с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или електронен автограф. Повече от 72% от жителите са се възползвали от авансово попълнените заявления за приходите, които са налични в Портала за е-услуги на организацията.

В случай на позволени грешки в заявените данни, до 30 септември 2023 година данъкоплатците имат опция да създадат промени, като подадат коригираща декларация.

„ Данъчната акция за обявление на приходите, получени от физическите лица през 2022 година, завърши сполучливо. За поредна година отчитаме повишен брой на подадените заявления, което се дължи на по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Благодаря на сътрудниците в Национална агенция за приходите за професионализма и за чудесно свършената работа и на жителите, които добросъвестно извършиха уговорката си към фиска. Ние ще продължим да ги подкрепяме и улесняваме при осъществяването на отговорностите им, като развиваме електронните услуги. “, сподели заместител изпълнителният шеф на приходната организация Калинка Заркова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР