Успешна година изпраща Специалното училище за ученици с нарушено зрение

...
Успешна година изпраща Специалното училище за ученици с нарушено зрение
Коментари Харесай

Зала за ерготерапия ще бъде открита в училището за деца с нарушено зрение във Варна

Успешна година изпраща Специалното учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение във Варна. С доста труд и неизменност са реализирани триумфите на преподавателите и родителите, тъй като последните също дават всичко от себе си, с цел да има къде да се образоват и развиват децата им.

През март месец тази година в учебното заведение беше открита солна стая, която е извънредно потребна за всички деца във Варна, защото живеем до морето, въздухът е мокър и има доста деца с респираторни болести, сподели за Радио Варна шефът на учебното заведение Жулиета Петкова.Освен това халотерапията оказва удобно въздействие върху поведенческите проблеми на децата с аутизъм.

Много потребно за децата с нарушено зрение е и сполучливото развиване на паралелките за цветарство и озеленяване, които бяха открити по план на стратегия Еразъм.

Училището разполага към този момент и със зала за ерготерапия, която ще бъде публично открита при започване на януари 2023 година. Средствата за строително –монтажните работи са събрани посредством платформата " Подкрепи БГ “, а обзавеждането и оборудването са с пари от бюджета на учебното заведение.

През идната година следва едно от свободните пространства в двора на училището да бъде преобразено в място за спорт и отдих на децата, да се асфалтира баскетболната площадка, с цел да могат децата с изключение на с просветителни действия да имат още едно ново място за физическа интензивност навън.

" На всички поисквам здраве, тъй като във времена на Ковид с този стрес, който продължава да се таи някъде надълбоко вътре в нас в душите ни, имаме нужда от здраве, от мощ, от съпричастност, от споделеност и от екип. Аз съм извънреден щастливец, че работя в това учебно заведение, където екипната работа е на доста високо равнище и когато се обърна обратно откривам, че – да, това е щастието! “, сподели още Жулиета Петкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР