Успешна борба с корупцията без реформирана прокуратура е невъзможна. Това

...
Успешна борба с корупцията без реформирана прокуратура е невъзможна. Това
Коментари Харесай

Йорданова: Успешна борба с корупцията без реформирана прокуратура е невъзможна


Успешна битка с корупцията без реформирана прокуратура е невъзможна. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Надежда Йорданова от „ Демократична България “.

„ Защото по конституция органът, който повдига и поддържа обвиняване в съда, е български прокурор, прокуратура. Или в случаите, когато имаме ползи, които засягат финансовите ползи на Европейски Съюз – европейски делегиран прокурор. Без влезнали в действие неоправдателни присъди, ние не можем да приказваме, че имаме сполучлива битка с престъпността и надлежно с чувството за правдивост в жителите “, сподели Надежда Йорданова.

Тя заяви, че за първото съвещание на правната комисия са планувани осем законопроекта за разглеждане и изрази подозрение, че могат да бъдат разисквани задълбочено.

" Антикорупционният закон, импортиран от " Продължаваме промяната ", е първа точка в дневния ред, само че през днешния ден служебното държавно управление внесе и техния законопроект. По устав ние би трябвало да разгледаме тези два законопроекта в едно съвещание. (...) За антикорупционното законодателство „ Демократична България “ има своите бележки и опасения, има своите значими моменти, които ще настояваме да бъдат отстранени сред първо и второ четене. Дебатът ще бъде сложен, тъй като това е един комплициран закон и е доста значимо за „ Демократична България “ това да не се трансформира като следващата бухалка на властта ", сподели Надежда Йорданова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР