Успели да отнемат от републиканците мнозинството в Камарата на представителите,

...
Успели да отнемат от републиканците мнозинството в Камарата на представителите,
Коментари Харесай

Русия: САЩ ще втърдят политиката срещу нас

Успели да лишават от републиканците болшинството в Камарата на представителите, демократите в Съединени американски щати получиха сполучлив инструмент, с цел да нападат президента републиканец Доналд Тръмп, само че непълен, с цел да го смъкват, написа московският политолог Фьодор Лукянов в коментар за "Росийская газета ".

"От своя страна стопанинът на Белия дом може в този момент с утроена сила да атакува своите съперници и да хвърля върху тях виновността, че не е извършил свои обещания. Една потребна опция в навечерието на президентските избори през 2020 година - акцията за тях горе-долу стартира. При всяко състояние междинните избори потвърдиха, че американското политическо поле е надълбоко разцепено. Борбата ще се изостря ", предвижда наблюдаващият.

Според специалисти на "Известия " за Тръмп най-важното в този момент е, че неговото болшинство в Сената го избавя от импийчмънт, само че не и от съответната процедура в Камарата на представителите. "Демократите умерено могат да задействат процеса, което във всички случаи ще е мощен удар по президента нищо чудно да разрушат фантазията му за втори мандат, а около това да хвърлят сянка върху републиканците. За задачата обаче ще трябват действителни доказателства, че президентът е вършел закононарушения ", предизвестяват аналитиците.

"В най-близко бъдеще връзките сред Москва и Вашингтон наподобява ще тънат в същото мочурливо, лепкаво и неприятно тресавище, както и преди вота за Конгрес ", счита "Московский комсомолец ". "Би могло прочее да стане не по-лошо, а надалеч по-лошо. Ако демократите бяха спечелили със съкрушителна победа изборите и за двете камари, ефективно биха се хвърлили да довършват Тръмп, в това число под предлога "нали знаете, че той е съветски сътрудник! " "Сега разновидността ексцентричният президент да се трансформира в беззащитно "момче за пердах " е съвсем изключен, само че изборите "затвърдиха двувластието в американската политика. А там, където има двувластие, постоянно има и прекалено много неизясненост, непредсказуемост, опция за завой на 180 градуса когато и да е. И в комбиниране с персоналната неизясненост и непредсказуемост на самия Тръмп ще получите неизясненост на квадрат ", разсъждава вестникът. Затова "Московский комсомолец " чака американските вътрешнополитически дрязги да продължат и за жал Русия да бъде въвличана в тия дрязги и отсега нататък.

"Резултатът от изборите в Съединени американски щати не дава обещание нищо положително на Русия ", акцентира в заглавие "Независимая газета ". "Тръмп в последна сметка въобще не призна, че Русия сякаш се е месила в президентската акция и че е спечелил поста с помощта на помощ от Москва. Затова въпросът остава на повърхността, отбелязва американистът Валерий Гарбузов. Съответно "действията на Тръмп по съветското направление ще бъдат блокирани още по-силно отпреди. Тъй че по съветското направление не виждам никакви проблясъци - нито за глобите, нито за стратегическите оръжия, нито за опазване на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват ", споделя специалистът.

"Демократите ще положат старания да втвърдят политиката на Съединени американски щати по отношение на Русия ", твърди електронният в. "Медуза ". Във външната политика демократите се разминават с администрацията на Тръмп съвсем по всички основни въпроси, с изключение на политиката по отношение на Китай. Това значи, че не трябва да чакаме комерсиалната война с Пекин да завърши, при все това новата Камара на представителите ще гледа да я отслаби, що се отнася до други страни, най-много европейски ", се споделя в коментара. Демократите се афишират за по-твърда политика по отношение на Русия, Саудитска Арабия и Северна Корея, само че не поддържат отдръпването на Съединени американски щати от нуклеарната договорка с Иран. Това може да стане обект на пазарлък сред страните, счита "Медуза ".

"Тръмп е заставен в този момент да изостави проектите за нормализиране на връзките с Москва. Експертите предвиждат и нов стадий наказания против Русия ", написа "Комерсант ". "Двете водещи политически сили в Съединени американски щати са на едно мнение, че Русия е зложелател. Разликата е единствено там, че републиканците въпреки всичко считат за главен зложелател на Америка Китай, а демократите виждат като основен зложелател Русия. Затова санкционният напън върху Русия неизбежно ще се ускори ", споделя анализаторът Владимир Батюк.

Според политолога Юрий Рогульов, представен в РБК, изборите в Съединени американски щати не биха трансформирали съществено динамичността на руско-американските връзки без значение от резултата. "Ако погледнем примерно антируските наказания, техни основатели бяха членове и на двете партии в Съединени американски щати, в това число републиканци като Линдзи Греъм и Джон Маккейн ", изяснява той.

Наблюдател на "Взгляд " разяснява интереса на множеството съветски коментатори какво е отношението на един или различен претендент към Русия. "Ако става дума за Realpolitik, нещата са елементарни - всяка власт в Съединени американски щати ще е неуместна за Русия. Защото геополитическите ползи (да, такива има) на Русия и на Съединени американски щати влизат в несъгласие по цялостен ред въпроси. Така е било и по този начин ще бъде. С републиканци или демократи във Вашингтон. С монархисти, комунисти или либерали в Москва или в Санкт Петербург ", обобщи аналитикът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР