"Успехът на Глобалната коалиция показва ефективността на общите ни усилия"

...
"Успехът на Глобалната коалиция показва ефективността на общите ни усилия"
Коментари Харесай

България участва в министерската среща на страните-участнички в Глобалната коалиция за борба с ИДИЛ в Кувейт

"Успехът на Глобалната коалиция демонстрира успеваемостта на общите ни старания " съобщи заместник-министър Тодор Стоянов на провеждащата се през днешния ден в Кувейт министерска конференция на страните-участнички в Глобалната коалиция за битка с така наречен "Ислямска страна ", заяви Пресцентърът на Министерството на външните работи.

По време на конференцията участниците обрисуваха насоки и правила за консолидиране и гарантиране на постигнатия от Коалицията триумф за освобождение на Ирак и Сирия от контрола на ИДИЛ. Обсъдени бяха визии за недопускане на наново активиране на ИДИЛ в Ирак и Сирия, и способи за поддръжка на процесите на стабилизиране, реинтеграция и възобновяване. Общо бе разбирането, че работата на Коалицията не е свършена и са нужни решителни, поредни и координирани старания за цялостен погром на ИДИЛ.

В своето изявление заместник-министър Тодор Стоянов посочи успеваемостта на взаимните старания, с помощта на които през днешния ден Даеш губи територии. Акцентира върху смисъла на координираните и взаимно допълващи се дейности на участниците в Коалицията.

В допълнение към напъните на държавните управления на Ирак и Сирия, носещи съществена отговорност за сигурността на своите страни, акцентира нуждата от решителна и всеобхватна поддръжка на интернационалната общественост за стабилизиране и възобновяване на освободени области. Необходими са ефикасни политически, обществени и стопански ограничения за стабилизиране на Ирак, с цел да може страната да продължи процеса на политическо помиряване и икономическо развиване.

По отношение на Сирия посочи нуждата от по-нататъшни старания на интернационалната общественост за реализиране на благонадежден политически развой, в границите на Женевския формат, учреден на Резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Коалицията има общо 75 участници, включващи страни и интернационалните организации като Европейски Съюз и НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР