Усъвършенстван дизайн и иновативни технологии за флагмана на марката: Audi

...
Усъвършенстван дизайн и иновативни технологии за флагмана на марката: Audi
Коментари Харесай

Всичко за ... Обновеното Audi A8

Усъвършенстван дизайн и новаторски технологии за флагмана на марката: Audi обнови A8

• Дигитализация на светлините за повече сигурност и прогресивно софтуерно преживяване
• Богата палитра от технологии с многочислени интелигентни функционалности
• A8 L Horch като нов върхов модел за Китай

С модернизиран дизайн в региона на предната и задната част, както и с голям брой новаторски технологии Audi придава на своя флагман A8 спомагателна доза представителност и спортна грациозност. Така марката с четирите пръстена на емблемата в допълнение акцентира уверения и напредничав темперамент на своята динамична първокласна лимузина. Новите високотехнологични светлини начело и откъм гърба впечатляват с новаторски функционалности и обогатяват портфолиото от съвременни технологии на A8. Върховият модел на марката предлага съвременно и незабравимо преживяване – както за лидера, по този начин и за пасажерите.

A8 се появява в моделното портфолио на Audi през 1994 година като правоприемник на Audi V8 и от този момент поема ролята на флагман на марката в първокласния сегмент. Audi A8 е самобитна визитна картичка на компанията и знак на нейния авторитет. Четвъртата генерация на лимузината, която се подвизава на пазара от 2017 година, за следващ път сподели нови висоти във връзка с мощността, визията и оборудването. При представянето на серийния модел A8 сподели новата стилистика на марката и до през днешния ден e считан за пример по доста индикатори. Висококачественият дизайн в комбиниране с новаторските технологии и забележителния комфорт за пасажерите на втория ред седалки демонстрират вижданията на Audi за идеалната лимузина от първокласния сегмент. При това лимузината показва впечатляващо комбиниране от извънреден комфорт и впечатляваща динамичност при шофиране, давайки опция за реализиране на необятен аспект от страсти на пътя. Благодарение на прецизността във всеки подробност и множеството новаторски функционалности, A8 е същинска софтуерна витрина за постижимото в региона на първокласната и функционална подвижност.

Още повече авторитет и самонадеяност: екстериорният дизайн
Audi A8 е лимузина, която показва статус и излъчва самонадеяност – с помощта на направените промени външността на автомобила е станала още по-репрезентативна, самоуверена и атлетична. Основата на предната решетка Singleframe е станала по-широка, а хромираните й лайстни стават по-големи изпод нагоре. Страничните въздухоотводи в предната ризница са завършени по нов метод, изменена е и формата на предните светлини, които са получили присъщ силует от външната си част. Модифицираните и надарено съчетани дизайнерски детайли в предната част на автомобила придават на излъчването повече представителност и убеденост, дефинирайки ясно A8 като върхов модел на марката.

Прогресивният темперамент на лимузината проличава изключително ясно при взор към страничната линия на автомобила. Линията на покрива е ниска. Изпънатите линии акцентират дължината на каросерията, необятните калници дават образен израз на серийното съществуване на система за непрестанно задвижване на четирите колела quattro. Областта на праговете при всички разновидности на модела е завършена като жлеб, а наподобяващ на острие подробност затваря самите прагове от долната им страна. В задната част преобладават необятни хромирани линии, индивидуализируемата графика на OLED задните светлини, както и сегментираната светлинна лента, свързваща задните фарове. Дифузорният детайл в задната ризница е тънко подчертан и с нови хоризонтални детайли. Audi S8 се показва – типично за Audi S модел – с четири внушителни ауспухови накрайника, ситуирани под нов водоравен детайл. Те са измежду отличителните стилистични елементи на спортния модел.

Наред с базовото осъществяване на екстериора Audi предлага на своите клиенти опционален хром пакет, както и за първи път за A8 S line екстериорен пакет. Последният придава на предната част по-динамична визия и спомага за по-силно диференциране по отношение на базовия модел: излъчването на предната част се укрепва от спомагателните остриета в региона на въздухозаборниците в бронята – типът им е доста непосредствен до решението, употребявано при S8. Налице е и предлаган като алтернатива пакет „ Черно ”. Палитрата от цветове за лаковото покритие на A8 включва единайсет разнообразни тона, измежду които новите лакове металик Distrikt зелено, Firmament синьо, Manhattan сиво и Ultra синьо. Новост за Audi A8 са петте матови лакови покрития – Daytona сиво, Florett сребристо, Distrikt зелено, Terra сиво и Gletscher бяло. В рамките на програмата за индивидуализация Audi exclusive автомобилът може да бъде оцветен в цвят, определен от клиента.

5,19 метра дълга каросерия
Промените по модела съвсем не са трансформирали външните размери на флагмана на Audi в сегмента на първокласните лимузини. A8 има междуосие 3,00 метра, дължина на каросерията 5,19 метра, ширина 1,95 метра и височина 1,47 метра. Каросерията на A8 следва градивния принцип Audi Space Frame (ASF) – тя се състои от 58 % алуминиеви съставни елементи. Пасажерската клетка е направена от горещо формовани стоманени съставни елементи, допълнена e от ултрависокоякостна задна бариера от заздравен с въглеродни нишки полимерен материал с изключителна резистентност на извъртане. Магнезиевите съставни елементи по ходовата част допълват олекотяващата идея. Изключителната издръжливост на каросерията е поръчител за динамично пътно държание, великолепен комфорт на возене и впечатляващ акустичен комфорт.

Дигитални Matrix LED-фарове и OLED-задни светлини
Matrix LED-фаровете употребяват DMD-технология (Digital Micromirror Device). Всяка от светлините разполага с към 1,3 милиона микроогледала, които разделят светлината на микроскопични пиксели. По този метод се реализира оптималната точност при ръководството на светлинния поток. Една от новите функционалности, които разрешава тази технология, е ориентиращата светлина на автомагистрала и осветяването на пътната лента. При тази функционалност фаровете обезпечават ослепителен светлинен „ килим ” пред автомобила, който разрешава изключително пълноценно осветление на лентата пред автомобила. Специално при поправки или лимитирана заради други фактори видимост това оказва помощ доста да се ориентира къде тъкмо се намира автомобила. При отключване или овакантяване на автомобила Matrix LED-фаровете извършват динамични Coming-Home/Leaving-Home функционалности. Те могат да се прожектират както на земята, по този начин и пред автомобила.
Усъвършенстваното A8 разполага серийно с цифрови OLED-задни светлини (OLED = organic light emitting diode). При поръчването на автомобила са налични две – при S8 даже три – вероятни графики за задните светлини. При избор на режим „ dynamic “ от системата Audi drive select задните светлини автоматизирано превключват в друга графика, която е налична само при активиране на въпросния режим.

Дигиталните OLED-задни светлини дружно с асистиращите системи имат и функционалност за различаване на приближаващи обекти зад автомобила: ако различен участник в придвижването приближи до A8 на разстояние под два метра, се осветяват спомагателни OLED-сегменти. Други функционалности са динамичните мигачи, както и Coming- и Leaving-Home-светлинните инсценировки.

Редуциран до най-същественото: интериорът
Интериорът на A8 разполага на просторна ложа – той предлага обилие от място и подготвя към релакс. Линиите са хоризонтално насочени и акцентират широчината на вътрешното пространство. Езикът на формите остава предпазлив. При мрачевина пакетът Амбиентно осветяване plus (серийно при Audi design selection и при S8) интериорът бива осветлен по изключително грациозен метод, а лампите за четене откъм гърба употребяват Matrix LED-технология.

Асортиментът от седалки и варианти за тях е извънредно богат при A8 и особено за местата откъм гърба предлага изключителни благоприятни условия. Върхът в гамата е седалката с функционалност за полягане в A8 L, която предлага съвсем неизброими благоприятни условия за конфигурация и конзола за краката в гърба на мястото до лидера. Тази опора разрешава седящият откъм гърба да употребява функционалности за затопляне и даже масаж на ходилата. Към пакета, който включва тази специфична седалка, влиза и пневматичен масаж в облегалката с 18 пневматични сфери, електрически реглаж на подглавника, а по избор и спомагателна централна подпора откъм гърба – като алтернатива със сгъваеми масички, 4-зонов климатроник и нови екрани за задните места. Хладилник с минибар е част от гамата на Audi exclusive и в допълнение акцентира изключителния комфорт на борда на автомобила.

Изключително високото качество на направата акцентира манифактурния темперамент на интериора на A8. Това важи в идентична степен за прецизната перфорация на кожените тапицерии на седалките, за електрически отварящите се и затварящи декоративни приложения над вентилационните отвори или за фината eстествена кожа, с която са покрити меките възглавнички на седалките. Седалките серийно са с кожена тапицерия Valetta. Като опция се предлага кожа Valcona, която може да бъде поръчана и в новия цвят Cognac кафяво. Новост в гамата е микрофазерният материал Dinamica за вътрешните панели на вратите, който като алтернатива се предлага също за тавана и колонките на покрива.

Характерен за обновеното A8 е също по този начин и извънредно богатият избор от конфигурации за интериора. Към тях може да изброим Audi design selection в цвят Pastell сребристо и Interieur S line в черно, Merlot алено или Cognac. Множество пакети кожено съоръжение, както и неизчерпаемите благоприятни условия за индивидуализация на Audi exclusive допълват гамата на модела. Опционалният Пакет за качество на въздуха включва йонизатор и ароматизатор.

Чувствително и разбиращо: ръководството на функционалностите
MMI touch response-управляващата идея в Audi A8 залага на два екрана (10,1 “ и 8,6 “) и естествено гласово командване. Диалогът със системата в автомобила стартира с командата „ Hey Audi! “. Изцяло цифровият Audi virtual cockpit с предлаган като алтернатива Head-up екран добавя асортимента от насочени към контролни принадлежности. Благодарение на въпросната технология значими за шофирането данни се прожектират непосредствено в зрителното поле на лидера.

Нови решения: навигация и Audi connect
MMI Navigation plus е част от серийното съоръжение на модифицираната версия на Audi A8. Зад системата се крие третото потомство на модулната платформа за инфотейнмънт системи (MIB 3). Серийните Online- и Car-2-X услуги на Audi connect допълват навигационната система. Те са разграничени в два пакета: Audi connect Navigation & Infotainment и Audi connect Notruf & Service с Audi connect Remote & Control.

За една съвременна атмосфера: нови екрани за задните места
По отношение на хардуера на инфотейнмънт технологиите също не липват атрактивни варианти. Новите екрани за пасажерите от втория ред дават отговор и на най-високите условия. Става дума за два 10,1-инчови екрана с Full-HD-разделителна дарба, които са инсталирани в гърбовете на предните седалки. Те могат да възпроизвеждат наличие от външни устройства, както и разрешават стрийминг на аудио и видео от познатите онлайн платформи.

За буйните Hi-Fi-любители е планувана Bang & Olufsen Advanced Sound System – тя придвижва 3D-звук и на задните места в автомобила. Усилвателят с мощ 1920 вата ръководи общо 23 високоговорителя, като тези за високите тонове автоматизирано се подават от арматурното табло. Rear Seat Remote, който е инсталиран в задния подлакътник, разрешава на пасажерите на втория ред да ръководят доста от удобните и инфотейнмънт функционалностите в автомобила. Управляващите детайли на OLED-сензорния екран са с огромни почти колкото в смарт телефон.

Три пакета: асистиращите системи за лидера
В модифицирания Audi A8 разполагаем са цели 40 асистиращи системи за подкрепяне на лидера. Някои от тях, като да вземем за пример Audi pre sense basic и Audi pre sense front – са част от серийното съоръжение на автомобила, а останалите са групирани в пакетите „ Parking “, „ City “ и „ Tour “. Пакетът асистиращи системи plus от своя страна сплотява тези пакети. Някои от функционалностите се оферират и независимо – като да вземем за пример асистента за нощно виждане и системата от камери за наблюдаване на периметъра към автомобила. Акцент в пакета „ Parking “ е Remote паркинг помощник plus: той разрешава автоматизирано паркиране и отпаркиране на лимузината в напречни и надлъжни места за паркиране. За задачата лидерът даже не е належащо да бъде вътре в автомобила.
Пакет асистиращи системи „ City “ включва помощник за кръстовища, помощник за напречно придвижване зад автомобила, предизвестие при овакантяване на лентата на придвижване, предизвестие при слизане от автомобила и системата Audi pre sense 360°, която в композиция с дейното окачване разрешава покачване на окачването при заплаха от удар.

Особено богат е серийният в Германия Пакет асистиращи системи „ Tour “. Централен детайл тук е асистантът за шофиране, който спомага за напречното и надлъжно водене на автомобила. Зад асистиращите системи в Audi A8 се крие централното устройство за ръководство на асистиращите системи (zFAS), което се грижи за съществуването на непрекъснато обновявана картина за обстановката към автомобила.

Увереност и успеваемост: гамата от мотори
С общо пет разновидността за задвижване обновеният Audi A8 предлага богат избор на своите клиенти. От V6 TFSI- и V6 TDI-двигатели с работен размер три литра, през Plug-in хибридното задвижване TFSI e, което съчетава V6 TFSI-двигател и електромотор, до върховия 4.0 TFSI-двигател. Въпросният се предлага с разнообразни равнища на мощ за A8 и S8. Той е с кубатура четири литра, има осем цилиндъра с V-образно разположение и е снабден с технологията cylinder on demand.

3.0 TFSI при версиите Audi A8 55 TFSI quattro и A8 L 55 TFSI quattro и разполага с 250 кВт (340 к.с.). За Китай има и вид с 210 кВт (286 к.с.). Между 1370 и 4500 оборота в минута е разполагаем оптимален въртящ миг от 500 Нм. Спринтът от място до 100 километра в час се извършва за 5,6 секунди (L: 5,7 секунди).

Във версията си за A8 моторът 4.0 TFSI генерира 338 кВт (460 к.с.) и 660 Нм оптимален въртящ миг, разполагаем в диапазона сред 1850 и 4500 оборота в минута. Този мотор реализира в действителност динамични индикатори: A8 60 TFSI quattro и A8 L 60 TFSI quattro спринтират за едвам 4,4 секунди от място до 100 км/ч. Акцент при V8 мотора е системата cylinder on demand (COD), която при сдържан жанр на шофиране разрешава краткотрайно изключване на четири от осемте цилиндъра.

В Audi A8 50 TDI quattro и A8 L 50 TDI quattro работи мотор 3.0 TDI. Въпросният елемент разполага с 210 кВт (286 к.с.) мощ и 600 Нм оптимален въртящ миг. Дизеловият мотор форсира A8 и A8 L за 5,9 секунди от нула до 100 км/ч и доближава 250 км/ч електронно лимитирана скорост, по сходство на останалите версии на А8.

Два мотора, една батерия: Audi A8 с Plug-in хибридно задвижване
Audi A8 60 TFSI e quattro и A8 L 60 TFSI e quattro са Plug-in хибридните разновидности (PHEV) в гамата на модела. Този вид задвижване употребява мотора 3.0 TFSI. Монтираната под багажника литиево-йонна батерия има чист потенциал 14,4 кВтч (бруто - 17,9 кВтч). С 340 кВт (462 к.с.) систематична мощ и 700 оптимален систематичен въртящ миг Audi A8 60 TFSI e quattro се форсира за 4,9 секунди от място до 100 километра в час (A8 и A8 L).
Водачът на Plug-in хибридния модел има избор сред четири съществени режим. „ EV “ разрешава напълно електрическо шофиране, „ Hybrid “ разрешава дейно съчетание на двата вида задвижване, „ Hold “ служи за запазване на наличната все още сила в батерията. В режим „ Charge ” моторът с вътрешно горене зарежда батерията. При зареждане с кабел мощността на зареждане с изменчив ток доближава до 7,4 кВт. Собствениците на автомобила, които имат гараж, могат да употребяват e-tron компактната зарядна система, а на път разполагаем е Mode-3 кабел.

Audi S8 – въодушевяващо показване във висшия клас
Audi S8 TFSI quattro е спортният флагман на моделното семейство. При него Biturbo V8 моторът разполага с 420 кВт (571 к.с.) мощ и 800 Нм оптимален въртящ миг, разполагаем сред 2050 и 4500 оборота в минута. Класическият спринт от място до 100 километра в час се извършва за 3,8 секунди. COD-системата обезпечава успеваемост и за S8. Клапите в изпускателната уредба по избор вършат звука на мотора по-агресивен. Най-мощният модел в гамата на A8 разполага и с изключително богато серийно съоръжение. То включва единствена по рода си композиция от високотехнологични съставни елементи за ходовата част. Единствено S8 разполага с предикативно интензивно окачване, състезателен диференциал и динамично ръководство на всички колела. Спортният темперамент на машината се акцентира от деликатно подбрани отличителни дизайнерски детайли както по екстериора, по този начин и във вътрешността. На пазари като Китай, Съединени американски щати, Каната и Южна Корея Audi S8 се продава само с дълго междуосно разстояние. Увеличеното междуосие автоматизирано значи повече комфорт и повече място за пасажерите на втория ред седалки. Всички изброени дотук разновидности на задвижване разполагат с технологията мек хибрид (MHEV), която употребява 48-волтовата бордна мрежа на A8.

tiptronic, quattro и състезателен диференциал: цяла галактика от характерности
Всички елементи в Audi A8 се съчетават с бързо е гладко превключваща осемстепенна автоматизирана предавателна кутия tiptronic. Благодарение на електрическата маслена помпа автоматикът може да превключва предавките и когато моторът е изключен. Системата за непрекъснато задвижване на четирите колела quattro със самоблокиращ централен диференциал е серийна, по избор се предлага състезателен диференциал (серийно при S8). При бързо шофиране в завои той разпределя интензивно излъчвания сред колелата на задния мост въртящ миг, като по този метод прави управляемостта още по-спортна и постоянна.

Прогресивни технологии: ходовата част
Серийното окачване в модифицирания Audi A8 се откроява с извънредно уравновесен темперамент. То съчетава превъзходен комфорт и динамична управляемост, а системата за избор на режими Audi drive select разрешава целенасочена интервенция в характера на автомобила. Пневматичното окачване adaptive air suspension с адаптивни амортисьори е серийно. Друг забавен детайл от серийното съоръжение на автомобила е прогресивното ръководство. По предпочитание се предлага и динамично ръководство на всички колела. При Audi S8 то е част от серийната екипировка.

Предикативно интензивно окачване
Ключов акцент при модифицираното A8 е предикативното интензивно окачване. Тази технология разрешава всяко от колелата на автомобила да бъде ръководено или разтоварвано поотделно благодарение на електромотор. Предикативното интензивно окачване на Audi A8 обезпечава удивително необятен набор от благоприятни условия. В случай че изберете от системата Audi drive select der режим dynamic, ще усетите спортната страна в характера на огромната лимузина. Автомобилът влиза остро в завоите, наклоняване съвсем липсва, а при прекъсване съвсем няма „ гмуркане ” напред. В режим comfort+ пък автомобилът безусловно се носи над настилката. Управляващата система на окачването работи дружно с предната камера, като в границите на опциите на системата може да усъвършенства характерностите на всяко от колелата при прекосяване през грапавина.

В режим comfort+ има и още една спомагателна функционалност за наклоняване на каросерията в завой, която въздейства на напречното ускоряване. При нахлуване в завой технологията повдига окачването от една страна и го смъква от другата, като автомобилът се накланя с до три градуса в завоя. При скорост на придвижване сред 80 и 130 км/ч и напречно ускоряване до 0,4 g на процедура е съвсем невероятно да усетите завоите по пътя. При шофиране в праволинейна посока в режим comfort+ предикативното интензивно окачване се грижи и за минимизиране на надлъжните поклащания на каросерията. За удобно качване и слизане каросерията автоматизирано се повдига с 50 милиметра.

Гамата от колела за модифицирания Audi A8 включва разновидности с диаметър от 18 до 21 цола и включва шест нови дизайна от Audi и Audi Sport. При топверсиите и при Audi S8 Audi по избор предлага монтиране на керамични спирачни дискове.

A8 L Horch: особено за китайския пазар
При Audi A8 L Horch – топверсията за китайския пазар, дължината на автомобила доближава до 5,45 метра, което е с спомагателни 13 сантиметра повече по отношение на A8 L. Интериорът се откроява с кръстосани шевове, в допълнение лого на меките възглавнички, както и дебели стелки в задната част на интериора. Екстериорът се откроява с изменена решетка Singleframe с отвесни ламели.

Моделът има и спомагателни хромирани детайли като да вземем за пример корпуси на страничните оглелада, характерна графика на задните светлини, огромен панорамен покрив, специфични емблеми, плакет Horch на задните колони, „ H-корона “ дизайн на джантите и разширено съоръжение, включващо серийно задна седалка с функционалност за полягане. За първи път в D-сегмента моделът предлага на своите китайски клиенти и опция за поръчване на двуцветно осъществяване на лаковото покритие.

Възможни са три цветови комбинации, които се създават на ръка: Mythos черно и Florett сребристо, Florett сребристо и Mythos черно, както и Firmament синьо и Ultra синьо. Първият от упоменатите два цвята се употребява за долната част на каросерията, т.е. под по този начин наречената от Audi „ торнадо-линия ”. По този метод Audi A8 L Horch още повече ускорява имиджа на Audi като производител на прогресивни първокласни лимузини с оптимално насочване към желанията на клиента.

A8 L Security: високо равнище на отбрана с Mild-Hybrid-технология
Клиентите на модифицираното A8 могат да поръчат и още една специфична версия от Audi. Тук става дума за бронираната трансформация с висока степен на отбрана A8 L Security, която се задвижва от Biturbo V8 с 420 кВт (571 к.с.). За успеваемостта на бронираната лимузина се грижи технология мек хибрид (MHEV), която употребява 48-волтовата бордна мрежа.

Базова цена и условия за доставка:
Новият A8 може да бъде поръчан в дилърската мрежа на марката в България с доставка в естествен времеви диапазон. В България началната цена на A8 е 197 947 лева с Данък добавена стойност. A8 60 TFSI e quattro стартира от 223 281 лева с Данък добавена стойност, а S8 – от 272 532 лева с Данък добавена стойност.

*Източник: www.audi.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР