Усърдната работа носи не само повече пари, но и рискове

...
Усърдната работа носи не само повече пари, но и рискове
Коментари Харесай

Удълженото работно време увеличава риска от инсулт

Усърдната работа носи освен повече пари, само че и опасности за здравето, предадоха Агенция Франс Прес и Юнайтед прес интеренешънъл, базирайки се на френски лекари.
Рискът от инсулт се усилва съвсем с 30 % за хората, които работят повече от 10 часа на ден най-малко 50 дни през годината. Ако това продължи повече от 10 години, рискът нараства на 45 %, твърди Алексис Деката, откривател от Парижката болница във Версай и университета в Анже. Тази връзка е по-силна при хората на възраст до 50 години, като разлика сред мъжете и дамите не е открита.
Специалистите са анализирали данните за повече от 143 000 французи на възраст от 18 до 69 години, като са събрали информация за сърдечносъдовите опасности, случаите на инсулт в фамилията, тютюнопушене и дълготрайност на работния ден.
Резултатите подхождат на откритото от проучване през 2015 година, съгласно което удълженият работен ден провокира стрес, опасности за здравето, подготвя към консумация на алкохол. Всичко това способства за по-голяма заплаха от инсулт.
Д-р Деката сподели, че съветът му е хората да работят по-ефикасно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР