Усърдната работа на учени от Тайван показала удивителни резултати. Дългогодишните

...
Усърдната работа на учени от Тайван показала удивителни резултати. Дългогодишните
Коментари Харесай

Колко физическа активност ни е нужна всъщност

 фитнес подготовка

Усърдната работа на учени от Тайван посочила удивителни резултати. Дългогодишните проучвания разрешили, най-сетне, да се разбере какъв брой точно физически натоварвания са нужни на човек, с цел да резервира силата и младостта си до края на своите дни.

Експериментът на тайванските учени траял повече от 8 години. Респонденти били към четири хиляди души – сериозна подборка. Резултатът от проучванията би трябвало да зарадва даже най-мързеливите: изяснило се, че даже 15 минути дейни занимания със спорт дневно са задоволителни, с цел да увеличим продължителността на живот с няколко години.

Според учените, умерената подготовка не е наложително да бъде в спортната зала. Оказва се, че може просто да посветиет указаното време на елементарна разходка. Съдйки по резултатите от проучванията, това може да стане нелоша профилактика против рака.

Но това стига единствено за поддържане на общия тонус на организма. Тези, които желаят да реализират повече, би трябвало и да се трудят повече. Да влезете във форма за оптимално къс период оказва помощ само постоянното посещаване на фитнес залата: три, а за какво не и четири пъти в седмицата. Не се бойте от претрениране – по-добре да се боите от непотребните килограми и обвързваните с тях проблеми.

Гляма роля играе и продължителността на самата подготовка. Трябва да се занимавате минимум час и да не се надвишава този предел. Работата е там, че след час дейна работа на уредите, тялото стартира да отделя хормона на напрежението – кортизол. Той освен ви кара да се чувствате изтощени, само че и въздейства като цяло отрицателно на организма.

Най-добре е да изградите тренировката си по следната скица: загрявка, силова подготовка, кардио. Загряването е безусловно наложителна, в случай че ви е скъпо здравето. Работата с тежести ще ви помогне да оформите релеф и да качите нужната маса. Завършването с кардио ще засилва процеса на изгаряне на мазнини.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР