Уроците на Блага е българското предложение за участие в състезанието

...
Уроците на Блага е българското предложение за участие в състезанието
Коментари Харесай

Уроците на Блага открива Киномания

" Уроците на Блага " е българското предложение за присъединяване в надпреварата за интернационален пълнометражен филм на 96-ите награди " Оскар " на Американската фимова академия, оповестиха от Националния кино център.
" Уроците на Блага ", който завоюва 2 статуетки " Кристален глобус " (за най-хубав филм на Стефан Командарев и за най-хубава женска роля на Ели Скорчева) на Международния кино фестивал в Карлови Вари, ще има своята българска премиера на 16 ноември. Филмът ще открие 37-ото издание на " Киномания " в зала 1 на НДК. Продажбата на билети за премиерната прожекция стартира в края на септември. А филмът потегля по кината от 17 ноември. Разпространител за България е " А плюс филмс ".
Междувременно " Уроците на Блага " ще взе участие в конкурсната стратегия на 41-вия фестивал на българския игрален филм " Златна роза " (20-28 септември) с прожекция на 24 септември от 18 ч.
Най-новият филм на Стефан Командарев връща на екран именитата актриса Ели Скорчева, освен това в основната роля. Това е първото й кино присъединяване от 30 години. Освен нея, в лентата ще забележим познати лица - Стефан Денолюбов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Розалия Абгарян, Ивайло Христов, а Герасим Георгиев-Геро ще изиграе най-различната роля в своята кариера досега.
Определен от интернационалната рецензия като " обществен трилър ", филмът споделя за пенсионираната учителка Блага, която става жертва на телефонна машинация и губи всичките си спестявания. Когато осъзнава, че няма късмет да си върне парите, тя получава примамливо, само че съмнително предложение за работа. Някога прецизната и почтена жена постепенно стартира да погазва всичките си правила.
" Уроците на Блага " е българо-немска копродукция (Арго филм и 42film) и e осъществен с поддръжката на ИА " НФЦ ", Българска национална телевизия, МДМ - Германия, Евроимаж, Програма " Творческа Европа " - подпрограма Медиа на Европейски Съюз, Киа България, СФСМВР.
37-ото издание на " Киномания " се провежда от Националния замък на културата и Фондация " Имам концепция " с поддръжката на НФ " Култура ", Министерството на културата, ИА " Национален кино център " и Столичната община.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР