Ураганният вятър, започнал тази нощ на територията на почти цяла

...
Ураганният вятър, започнал тази нощ на територията на почти цяла
Коментари Харесай

Вижте какво прави ураганният вятър из България

Ураганният вятър, почнал тази нощ на територията на съвсем цяла България, нанесе многочислени материални вреди, като за благополучие за момента се разминаваме без жертви. Сигналите за паднали дървета, потрошени коли и потърпевши здания са стотици.

София изкорени бор в кв. " Казичене " на ул. " Никола Петков ". Аварийното звено към Столичната община е получило общо 8 сигнала тази заран.

В Пазарджик поривите напразно предизвикаха голям брой вреди на разнообразни места в града. Сигнали са подаден за паднали дървета и клони, оповестява Българска национална телевизия. В един от случаите дърво падна върху три автомобила. За благополучие, при случая са нанесени единствено материални вреди.

В последното денонощие екипите на пожарната са се отзовали на близо 20 сигнала за зародили произшествия.



Два от тях са за надвиснали ламарини от здания в регионалния град. В обществените мрежи бяха публикувани и фотоси на железна структура на гараж, който е изместен от мощния вятър. Предупреждението за рисково време в Пазарджик остава в действие и на следващия ден.

Дърво е паднала върху 64-годишен мъж в Пловдив. Човекът е получил контузия на главата и фрактура на подбедрицата. Екип на " Спешна помощ " е оказал първа помощ на потърпевшия и го е откарал в болница.



Инцидентът е станал към 11.30 ч. на ул. " Петър Шилев " в кв. " Кършияка ". Мъжът е вървял по тротоара, когато върху него се стоварило дървото, пречупено от мощния вятър. Очевидци извикали кола за спешна помощ. " Пострадалият не е губил схващане. Откаран е в незабавното поделение на УМБАЛ " Свети Георги " и към този момент е приет в болница " - добави доктор Стойнов.

Вятърът сътвори проблеми и във Врачанско, написа BulNews. Стихията е повалила две огромни дървета на пътя сред Враца и Оряхово.

Едното е паднало в региона, известен като Мара Врачанка, близо до село Борован. Второто е легнало на пътя преди баира при село Липница, в посока Оряхово.



Заради повалените дървета трафикът в тези сектори бе усложнен.

В Козлодуй има няколко сигнала за паднали дървета, а стихията е съборила цяла беседка в атомния град.

Жители сигнализират за повалени дървета и отчупени клони на разнообразни места. Едно голямо дърво е паднало по пътя за пристанището, само че към този момент е нарязано и след него е почистено. Друго пък се стоварило на улица “Васил Априлов “, има провали, защото е блъснало електропроводите. 

Беседка в зелена повърхност безусловно е подхвърлена като кибритена кутийка от мощните пориви. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР