Ураганният вятър причини множество щети във Враца. Местният кризисен щаб

...
Ураганният вятър причини множество щети във Враца. Местният кризисен щаб
Коментари Харесай

Заради ураганния вятър: Обявиха частично бедствено положение във Враца

Ураганният вятър аргументи голям брой вреди във Враца. Местният спешен щаб разгласи отчасти бедствено състояние в града и в село Власатица.

Скоростта напразно е била към 160 км/ч. Нанесени са вреди в градската част и в обитаемоте места.

Многогодишни дървета са пречупени, а други изкоренени. Съборени са билбордове, спиркови навеси, част от светофарни уредби. Пострадали са и няколко административни здания. Отново са изпочупени прозорци на постройката на театъра. Повредени са измервателните станции на края на града.



В обитаемоте места има отчасти спиране на електрозахранването. Продължава работата по унищожаване на падналите дървета и отстраняването на вредите. Съдействие оказват и екипите от пожарната.

Пред районния исторически музей се прекършиха няколко 50-годишни бора.

" Това са иглолистни дървета, които са над 50-годишни и бяха един от знаците на централната част на града, ситуирани на централната постройка на музея. Това което може да установяваме е, че обстановката е повече от апокалиптична. През нощта се задействат алармите на всички охранителни системи в музея, най-много от звуковия тропот на падащите дървета, демонстрира какъв брой рискова е била обстановката. Тепърва ще се качваме на покрива на най-засегната постройка, тъй като виждаме, че ламаринени обшивки са към този момент извадени, тъй че занапред ще описваме нещата ", сподели Георги Ганецовски - шеф на РИМ Враца.



" За миналото денонощие са постъпили към 22 сигнала за катастрофи, от които 7 пожари за сухи треви и един пожар със загуби и 14 механически помощи. Техническите помощи се състият от това, което нанесе вятърът. Отстраняване на рискови предмети, ламарини, билбордове паднали, като най-засегната е територия на Враца ", сподели контрольор Цветан Цветков, Оперативен център в РДПБЗН - Враца.





" Враца е сензитивна на поривите напразно, там са измерени 40 метра в секунда, това в действителност е много извънредно за по-ниската част на страната. Такива ветрове духат на Мусала, Ботев, Черни връх, сподели Анастасия Стойчева ", синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология

Репортер: Мирослав Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР