Урагани, суши, наводнения могат да станат следствие от природната аномалия

...
Урагани, суши, наводнения могат да станат следствие от природната аномалия
Коментари Харесай

Нови катаклизми: Ел Ниньо си отива, идва Ла Ниня

Урагани, суши, наводнения могат да станат разследване от естествената особеност Ла Ниня, написа Sott.net.

Дори в този момент, когато естественото събитие Ел Ниньо продължава да оказва въздействие на световните температури и посевите, неговото противоположно събитие – Ла Ниня, с висока възможност би трябвало да се появи в околните месеци за първи път през последните четири години.

Връщането на Ла Ниня (в превод от испански „ Момичето “) се характеризира с извънредно студени океански температури и явлението е допустимо по-късно тази година. Според прогнозите на други метеоролози Ла Ниня следва по петите един от най-силните Ел Ниньо за цялата история на наблюденията.

Природните модели демонстрират, че изискванията за Ла Ниня, които имат наклонност да протичат непредсказуемо един път в интервал от 2 до 7 години, могат да зародят тази есен в Северното полукълбо. Ел Ниньо – което значи „ Момчето “ на испански език – както се чака, ще изчезне в късната пролет или началото на лятото, се споделя в ежемесечната прогноза на Националната работа по прогнозиране на времето към Центъра по прогнозиране на климата.

Явлението може да е по-малко рисково от Ел Ниньо, само че една тежка Ла Ниня е обвързвана с наводнения, суши и урагани. Макар че от Центъра по прогнозиране на климата не са оповестили публично условия за настъпване на Ла Ниня, вероятността от възникването ѝ е доста висока, споделя Мишел Леро, климатолог и специалист по Ел Ниньо и Ла Ниня.

Когато Ла Ниня се появила за финален път от август 2011 до март 2012 година, потърпевши посевите на царевицата и соята в Аржентина и Бразилия, зародила най-силната суша за столетието в Тексас, нараснало се количеството на ураганите, застрашаващи крайбрежните региони на Съединени американски щати – като да вземем за пример урагана Ирен.

За последната година Ел Ниньо е довел до суша на Филипините и Индонезия, донесъл е сезон на дъждове в региони на Южна Америка, наводняване в Сомалия, когато били разрушени хиляди къщи.

Ел Ниньо евентуално ще запази въздействие върху температурите и количеството превалявания на цялата територия на Съединените щати в околните месеци, се споделя в прогнозите на Центъра по прогнозиране на климата.

„ Когато стартира пролетта, както преди чакаме известно въздействие на Ел Ниньо. Затова следва да следим деликатно естествените промени “, споделя Леро.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР