Ураганът „Янос“, който достигна Гърция тази нощ, няма да окаже

...
Ураганът „Янос“, който достигна Гърция тази нощ, няма да окаже
Коментари Харесай

Синоптик от НИМХ с последни новини ще ни удари ли гръцкото чудовище "Янос"

Ураганът „ Янос “, който доближи Гърция тази нощ, няма да окаже въздействие върху времето в България. Това съобщи дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева по Българска национална телевизия.

. Издаден е червен код за мощен вятър, гръмотевични стихии и значителни превалявания.

Формирало се е даже око, което е типично по-скоро за тропичните циклони. Най-засегнати ще бъдат западните елементи на Южна Гърция към Патра, също към Пелопонес. Очаква се количествата дъжд там да надвишават 200 литра на кв. м., а ветрове – до към 150 км/ч, уточни Стойчева.

„ Лошото време в гръцката ни съседка няма да окаже изключително въздействие върху времето в България с изключение на, че ще има краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над Южна България, само че като превалявания и като вятър – надалеч от това, което ще се случва в Гърция “, сподели синоптикът.

Тя изясни, че циклонът е тръгнал от южните елементи на Италия и се е преместил към Гърция. Според нея той ще продължи да се мести на югоизток и повече на юг, няма да отива към европейска Турция или към Мала Азия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР