Ураганът Отис се усили до потенциално катастрофална буря от категория

...
Ураганът Отис се усили до потенциално катастрофална буря от категория
Коментари Харесай

Ураганът Отис връхлита Мексико

Ураганът " Отис " се усили до евентуално " пагубна " стихия от категория 5, насочвайке си към мексиканския морски курорт Акапулко, заяви Националният център по ураганите на Съединени американски щати (NHC).


Според NHC оптималните непрекъснати ветрове са се нараснали до близо 260 км. в час, което слага " Отис " в най-мощната категория 5 по петстепенната канара на Сафир-Симпсън.

" Вероятни са пагубни вреди там, където ядрото на урагана се придвижва към сушата ", предизвестиха от NHC.

" Очаква се " Отис " да се трансформира в вихър от категория 5 до достигането на сушата, а по-късно се предвижда бързо намаляване заради по-високия терен в Мексико ", прибавиха от NHC.

Във вторник вечерта центърът на бурята се намираше покрай Акапулко, а предизвестие за вихър беше в действие за крайбрежието от Пунта Малдонадо до Зиуатанехо.

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор насочи апел в обществените мрежи хората да се реалокират в спешни подслони и да стоят надалеч от реки, езера и потоци.

Войници патрулират по плажа на Акапулко, където посетителите по-рано се възползваха оптимално от хубавото време преди бурята./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР