Управниците на Карлово явно чакат неводолството на жителите на наводненото

...
Управниците на Карлово явно чакат неводолството на жителите на наводненото
Коментари Харесай

Мъж сподели ВИДЕО и написа: Чух как се хвали великият кмет на Карлово

Управниците на Карлово очевидно чакат неводолството на жителите на наводненото село Каравелово да назрее.

" Чух по какъв начин се хвали великият кмет на Карлово. К`во си направил? Леле, ти да видиш! ", това написа Иван Василев в обществената мрежа Фесйбук и показа видео от наводненото Каравелово... да, вярно прочетохте - селото още веднъж е наводнено и то поради лек дъждец, а в случай че от чистото небе внезапно се изсипе проливен дъжд - картината ще е тъжна, бедствието ще се повтори. Виновни - отново няма да има.

Днес кметът на Карлово - Емил Кабаинов, съобщи в телевизионно изявление, че са успяли практически да изчистят речните корита, да отстранен всички наноси, да създадат улиците проходими, да възстановят 7 км изчезнали водопроводи. Това не се вижда от видеото на Иван Василев. Шеговито означаваме - да не би фрагментите да са снимани в някое друго село?

Кабаиванов регистрира още, че са сложени фургони за най-нуждаещите се - да, има ги, няма да забравим обаче думите на гражданин на наводненото село Богдан:  " Аз, в случай че чаках до момента фургоните, щяхме да сме умрели. Живеем в буса. Вътре спим трима души. Страшно е. Като ги карат след изборите, тогава да вземат министрите да спят в тези фургони ", това съобщи Петър през септември.

" Някои от тях се употребяват, други - към момента не. 28 фургона са на място ", това разяснява към днешна дата Кабаиванов.

По думите му поради проблемите с водоснабдяването са съумели да обезпечат питейна вода за всички поданици. Раздадени са 100 комплекта електроуреди, следва до края на месеца още 200 комплекта - готварска печка, пералня, ледник.

" Създадохме Обществен съвет, Общинският съвет е подготвен във всеки един миг да реагира и да разпределя помощите, които са получени. До момента 1 500 000 лева са разпределени от дарителската сметка, следва още към 500 000 лева, които са налични.

По 120 единици техника работиха всеки ден в засегнатите села, сподели още Кабаиванов.

До края на годината би трябвало да се сложи краткотраен мост в Каравелово.

Жителите на наводнените села в Карловско напълно основателно се притесняват, че бедствието отново ще се повтори. Като завали дъжд, всички настръхват и виждат, че при по-силен дъжд, ще стане още веднъж наводняване. Скоро ще пристигна и снегът - поради снеготопенето по улиците е допустимо да се образуват реки, които няма къде да се оттичат. Вземат ли се съответни ограничения, с цел да се не се повтори бедственото състояние обаче - мненията оставяме на Вас.

Вижте видеото, което демонстрира настояща картина от Каравелово:



" Отдавна трябваше да го няма кмета... само че Вие мълчете още ", гласи коментар на Дина Георгиева под видеото. Авторът на обявата пък й отговоря по този начин: " То да е единствено кметът... задремал народ сме и това е! ".

" Разкошотия до шия ", по този начин разказва гледката Ани Иванова и добавя: " Все по-спешно е да се обзаведем с канута или кокили ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР