Управляващото мнозинство отхвърли предложението за изслушване на премиера Бойко Борисов

...
Управляващото мнозинство отхвърли предложението за изслушване на премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Управляващите отказаха да изслушват Борисов и Каракачанов за новите F-16

Управляващото болшинство отхвърли предлагането за чуване на премиера Бойко Борисов и на министъра на защитата Красимир Каракачанов, които да дадат информация пред Народното събрание заза придобиване на още 8 броя самолета F-16 Block 70.
Настояването двамата да се явят пред Народното събрание, с цел да стимулират нуждата от новите придобивки за армията, както и да дадат детайлности за параметрите на бъдещата договорка с американската страна,.
 Българска социалистическа партия пита дали новият заем е за пазаруване на още изтребители F-16 и изиска чуване на Борисов Българска социалистическа партия пита дали новият заем е за пазаруване на още изтребители F-16 и изиска чуване на Борисов
Парламентарната група на Българска социалистическа партия настоя министър председателят Бойко Борисов и министърът на защитата Красимир Каракачанов да дойдат в Народното събрание, за д...
От левицата обаче не опазиха предлагането си в пленарна зала. Идеята бе чуването да се организира в границите на днешното съвещание, само че даже и да беше признато, нямаше по какъв начин да се реализира, защото вицепремиерът и боен министър е на посещаване в Съединените щати.
В края на септември стана ясно, че българското държавно управление възнамерява да закупи още изтребители F-16 Block 70.
От Министерството на защитата са изпратили писма-заявки, свързани с изследване на благоприятни условия за придобиване на още 8 броя самолети F-16 Block 70, на нови три-координатни радари, поддръжка на Оперативния център за въздушен суверенитет и друго високотехнологично съоръжение в подтекста на плановете за рационализация на Въоръжените сили на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР