Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева закова криптовалутите: Това не

...
Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева закова криптовалутите: Това не
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева „закова пирона“ на криптовалутите: Това не са пари

Управляващият шеф на МВФ Кристалина Георгиева закова криптовалутите: Това не са пари.
Последният огромен миг в крипто е заслужен и за едно огромно увещание. Щатският $ към момента си е щатски $, а криптовалутата е просто капиталово средство.

Споменатото увещание идва с комплимента на Международния валутен фонд (МВФ), един от водещите международни органи в региона на заплащанията и финансовата непоклатимост.

„ Нашето мнение е, че би трябвало да вършим разлика сред пари и активи. Когато приказваме за крипто, в действителност приказваме за клас активи. Той може да е гарантиран и в този смисъл да е по-сигурен и по-малко рисков. Или да не е гарантиран и затова да е по-рискова инвестиция. Но това не са тъкмо пари. Това е по-скоро фонд за ръководство на пари “. Това съобщи ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева пред Yahoo Finance Live.

Коментарите на Георгиева пристигнаха единствено часове преди Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища да проправи пътя за дебюта на нови спот ETF-и. Обезпечени с биткойн, предходната седмица.

Регулаторните органи дадоха знак за единодушие на финансови институции като Cathie Wood’s Ark и BlackRock (BLK) да дебютират с тези нови ETF-и. Бяха утвърдени общо 11 спот биткойн ETF.

Средностатистическите вложители към този момент ще могат да получат експозиция към най-голямата криптовалута в света, без да се постанова да я имат.

ETF-ите започнаха да се търгуват предишния четвъртък. Като в този момент криптосредите обръщат внимание на евентуалните утвърждения на ETF за етериум тази пролет.

Това е значим миг за криптоиндустрията, която през последните пет години претърпя интервали на взрив и срив.

Както и рухването на тогавашни видни водачи в лицето на Сам Банкман-Фрид от FTX и ЧЗ от Binance.

„ Нашият елементарен съвет към всички вложители е – концентрирайте се върху новия цикъл на приемане на биткойн. Дребните разпродажби са благоприятни условия предвид на асиметричния напредък, който следва “. Това съобщи анализаторът на Bernstein Гаутам Чхугани в потребителска записка, прегледана от Yahoo Finance.

Финансовият шеф на Coinbase Алесия Хаас съобщи пред Seana Smith от Yahoo Finance, че това е „ знаков ден за криптовалутата “. Но „ това е дълго пътешестване. И това е единствено една стъпка по пътя “ в устрема на криптовалутата да получи по-широко самопризнание.

Хаас счита, че утвърждението на спот биткойн ETF ще „ предложения трилиони долари, които преди този момент не са имали достъп до криптоактиви и не са имали достъп до биткойн “.

Въпреки последния звук към биткойна, Георгиева от МВФ не счита, че наближава денят, в който криптовалутата ще съперничи на $ по сан.

„ Вижте, този ден, в случай че съществува, е толкоз надалеч в бъдещето, че съгласно мен не е доста потребно да се приказва за него. Защо през днешния ден доларът е преобладаваща валута? Заради размера на американската стопанска система и най-много поради дълбочината на финансовите пазари в Съединени американски щати “. Това изясни Георгиева, сравнявайки качествата на $ с други основни международни валути.

„ Така че аз, да вземем за пример, не бързам да трансформирам доларите си в друга валута. Това не значи, че не би трябвало да диверсифицирате. Но не бих се тормозила прекалено много за това, че биткойнът ще се конкурира с $. Има неща, които ме карат да изгубвам съня си – това не е едно от тях “, сподели Георгиева.

Източник – Yahoo/Превод:SafeNews

Още вести четете в секция Бизнес

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР