Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова
Коментари Харесай

Кристин Лагард очаква огромни сътресения заради цифровите валути

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард прикани централните банки и международните регулатори да се захванат съществено с цифровите валути. Лагард уточни, че следва да забележим големи разтърсвания.

По думите й световните финансови институции поемат опасности, като не наблюдават и не схващат новите финансови артикули. Според нея те към този момент са почнали да раздрусват световната система за заплащания.

По време на годишната среща на МВФ във Вашингтон Кристин Лагард отговори на голям брой въпроси, свързани с криптовалутите. Все отново тя не пожела да каже дали "биткойн " е "измама ", както твърди основният изпълнителен шеф на "JPMorgan Chase ".

Лагард отклони питането, като уточни, че е значимо да се прегледат по-широките последствия от цифровите валути "Мисля, че не би трябвало да категоризираме нищо, обвързвано с цифровите валути, както и в тези спекулации ", посочи ръководещият шеф на МВФ, съгласно която "биткойн " е "много повече от това. "

В изявление за CNBC Лагард не изключи опцията в някакъв миг МВФ да развие своя лична криптовалута.

Управляващият шеф на МВФ разяснява и тематиката за финтех фирмите, които по думите й към този момент предизвикват изкривявания в бранша на финансовите услуги, защото понижават разноските за финансови транзакции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР