Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева подчерта значението

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева подчерта значението
Коментари Харесай

Кр.Георгиева, МВФ: Ваксинационната политика е икономическа политика



Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева акцентира смисъла на световните старания за имунизация против Covid-19, като съобщи, че сега " имунизационната политика е икономическа политика " .

МВФ пресметна, че световната продукция може да се усили с над 9 трилиона $ до 2025 година, в случай че " всички са имунизирани по-бързо ", уточни още тя.

" Не мога да се сетя за по-добро съответствие цена-качество през тази и идната година, в сравнение с вложението в ускорени имунизации ", означи шефът на МВФ.

Кристалина Георгиева добави, че държавните управления би трябвало да продължат да дават парична и фискална поддръжка, до момента в който няма " дълготраен излаз от рецесията ", предупреждавайки, че изтеглянето на помощта прекомерно скоро евентуално ще понижи икономическото възобновяване.

Управляващият шеф на МВФ също по този начин съобщи пред кореспонденти, че е насърчена, че Съединени американски щати и Китай - двете най-големи стопански системи в света - споделят поредна позиция по отношение на техните вероятности за възобновяване и тяхното " признание на отговорността, която те имат за позитивното влияние върху останалите стопански системи ".

" Подобно на пасажерите в аероплан, в който всички ние сме пасажери, е значимо те да работят в синхрон. Тогава можем да летим по-бързо и да стигнем по-нататък ", сподели Георгиева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР