Управляващите в Столична община да кажат дали наистина фирмите, които

...
Управляващите в Столична община да кажат дали наистина фирмите, които
Коментари Харесай

Милка Христова: Снегопочистващите фирми съсипват топлопреносната мрежа

Управляващите в Столична община да кажат дали в действителност компаниите, които печелят поръчки за разчистване на улиците в София от сняг през зимата, употребяват сол в смесите. Това прикани заместник-председателят на СОС от групата на Българска социалистическа партия Милка Христова.

" Столична община, като принципал и притежател на " Топлофикация-София " би трябвало да се отнесе отговорно към проблемите на най-голямото си сдружение, разяснява Милка Христова. - Задължението на Столична община е да се грижи за активите на " Топлофикация-София " и най-много за топлопреносната мрежа. Затова чакам от ръководещите града ни да кажат дали е правилно, че почистващите леда и снега компании употребяват в смесите си сол и по този метод повреждат топлопреносната мрежа на " Топлофикация-София ". От Столична община би трябвало да кажат и по какъв начин управляват почистващите компании дали употребяват сол и дали извършват изискванията по договорите, които са сключили за осъществяване на услугата. От друга страна считам, че Столична община би трябвало да създаде стратегия за рехабилитация на мрежата, както и да откри финансови източници, с цел да може да подсигурява услугата. Това, въпреки всичко, е нейно обвързване! ".

Милка Христова участва на чуването на управленията на " Топлофикация-София " и на останалите топлофикационни сдружения в страната в зала " Запад " на Народното събрание. То се състоя по предложение на народния представител от 23-и МИР в София Жельо Бойчев и останалите депутати от Комисията по енергетика от " Българска социалистическа партия за България " в Народното събрание. По време на чуването изпълнителният шеф на " Топлофикация-София " ЕАД Георги Беловски съобщи, че употребяваните смеси за разчистване на булевардите и улиците в столицата през зимата вредят доста на топлопреносната мрежа. От прибавянето на сол в тези смеси и без друго остарелите тръби ерозират и водят до големи повреди като тези от предходната зима, които оставиха разнообразни столични квартали без отопление за дни през най-студените месеци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР