Управляващите свикаха коалиционна среща в Народното събрание. Основната тема, която

...
Управляващите свикаха коалиционна среща в Народното събрание. Основната тема, която
Коментари Харесай

Коалицията се събра за антикризисните мерки и само си говориха

Управляващите свикаха съдружна среща в Народното събрание. Основната тематика, която се очакваше да обсъдят, е по какъв начин да се оправят с икономическата рецесия и растежа на цените на главните артикули.

Съветът, призован по самодейност на вицепремиера Корнелия Нинова, бе пресечен прибързано, защото народните представители трябваше да се върнат в пленарна зала за значими гласувания по Закона за правосъдната власт. Нинова обаче увери, че диалозите са били " едно доста положително начало " и ще продължат в идващите дни, заяви " Нова телевизия ".

Преди срещата вицепремиерът съобщи, че ще обсъдят предложенията на Българска социалистическа партия, а те са понижаване на Данък добавена стойност на контролирани артикули и налагане на таван на някои от цените.

Днес от „ Демократична България” също разясниха тематиката. От партията считат, че налагането на таван на цените не е добър вид. Според Демократична България първо би трябвало да се понижи или напълно да се отстрани ограничаването на импорт на артикули в Европейски Съюз. Второто предложение е понижаване на лихвата за забавени заплащания над 2 пъти. Нинова към този момент заяви, че имат консенсус по част от тематиките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР