Управляващите се намират в парадокса- да предложат най-социалния бюджет, по

...
Управляващите се намират в парадокса- да предложат най-социалния бюджет, по
Коментари Харесай

Нинова към ГЕРБ: 11 часа мълчите за бюджета, аргументи ли нямате или компетентност

„ Управляващите се намират в парадокса- да предложат " най-социалния бюджет ", по техните думи, за последните 10 години, а този бюджет изкара хората на обществени протести по улиците за приходи, за пенсии, за помощ за майки, фамилии и деца ”.

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада, предадоха от пресцентъра на партията.

Тя попита - дали етикетът „ най-социален бюджет ” дава отговор на това, което хората усещат и схващат по джоба си и всекидневието си.

Нинова цитира публични решения на държавното управление на Бойко Борисов – прагът на беднотия е 348 лева „ И в това време, в бюджета, се споделя, че минималната пенсия е 219 лева Изводът – с цел да сте живи ви трябват 348 лева, само че ние ви даваме 219 лева Е, по какъв начин тъкмо ще стане това? ”, попита Нинова.

Тя акцентира, че 1 200 000 българи живеят с пари под публично оповестения предел на беднотия. „ Трябваше през днешния ден този спор и обвиняванията към Българска социалистическа партия за променчивост да ги водят начело, където бяха пристигнали хора от цяла България. Не посмяхте да ги погледнете в очите и да ми кажете, че ги обричате ”, сподели още тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия напомни, че левицата е внесла от името на тези хора подписка с 30 000 подписа, която евентуално към този момент е доста по-голяма, в деловодството на Народното събрание, само че ръководещите не са й обърнали внимание.

„ Те желаят преизчисляване на всички пенсии със средноосигурителен приход от 2017 година и това е морално, заслужено и вярно. Ние предлагаме преизчисляване на всички пенсии със средноосигурителен приход от 2013 година, тъй като не сме популисти, тъй като не обещаваме невъзможни неща, тъй като разбираме, че преизчисляване със средноосигурителен приход от 2017 година, което коства 1.6 милиарда лева на бюджета, е невъзможна задача за началото на 2019 година ”, добави тя. Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия прави аргументирани оферти, които хем дават отговор на потребностите на хората в трета възраст, хем са рационални за финансовата непоклатимост на страната и за параметрите на бюджета. „ Прави усещане, че това е и най-мълчаливият бюджет. Проверихме – няма случай в историята на българското Народно заседание, откогато то съществува, да е импортиран бюджет от държавното управление, да е дебатиран повече от 11 часа и да няма изявление от болшинството и от държавното управление ”, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия. 11 часа Българска социалистическа партия пази Алтернативния си бюджет. Вие мълчите- или нямате причини, или нямате подготвеност.

Ако това се случва в европейска страна, европейците щяха да си помислят, че Българска социалистическа партия ръководи, а ГЕРБ са съпротива ”, сподели още Корнелия Нинова. Надя Клисурска към ръководещите: Събудете се! „ В новия бюджет изкуствено се занижава приходната част, с цел да не дадем на обществено уязвимите нужните им средства през разходната част. Управляващите питат- от къде пари, а ние ясно сме споделили в нашия Алтернативен бюджет. Те очевидно спят по банките и не чуват. Събудете се! “, съобщи в пленарна зала националният представител от ПГ на левицата Надя Клисурска.

Тя акцентира, че съответната политика, въз основата на икономическото положение и положението на бюджета от предходната година, разрешава доста нарастване на минималната работна заплата – левицата предлага тя да е 640 лева „ Ето ви повече осигуровки в осигурителния фонд, както и от предлаганото от нас нарастване на оптималния застрахователен приход на 3900 лева “, сподели още тя. Българска социалистическа партия предлага да има 950 млн. лева от горната страна в бюджета на ДОО, които са нужни за преизчислението на всички пенсии, /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР