Управляващите са решили да пресекат всички възможни поводи за обвързването

...
Управляващите са решили да пресекат всички възможни поводи за обвързването
Коментари Харесай

Правителството щяло да скъса всички връзки с ДПС и Пеевски


Управляващите са решили да пресекат всички вероятни мотиви за обвързването им с Движение за права и свободи, Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това стана ясно от изявлението на водача на НФСБ Валери Симеонов през днешния ден. Досега никой не е обръщал съществено вниание, само че в този момент към този момент ще работим малко и по посока на осветляване на подозренията на обществото в такива връзки – с обектите на Доган и Пеевски, сподели още Симеонов. Той заяви, че ще сложи въпроса за противозаконните обекти в парк „ Росенец “, където се намират така наречен летни сараи на Ахмед Доган. Щял да изиска и инспекция на водния канал от Черно море през Варненското и Белославското езеро до пристанището на притежаваната от Доган Топлоелектрическа централа " Варна ". Симеонов ще упорства и да се преразгледат парите за т-нар. леден запас, които централата получава, въпреки че няма по какъв начин да пипнат тези 50-60 млн. лева, които Доган досега е прибрал законно от страната. Другите удостоени със леден запас през последните години бяха мощности на Христо Ковчаки и Кирил Домусчиев.

През последните дни Доган и Пеевски са имена, подхвърляни сред всички политически играчи и като че ли всеки се опитда да покаже по какъв начин в никакъв случай и по никакъв метод не се е обвързвал с тях. Бойко Борисов през вчерашния ден опита да внуши, че служебният кабинет на Румен Радев е бил „ подреден от Шиши “. По-късно президентът отговори, че не познава Шиши, само че че точно при държавните управления на Борисов този Шиши е получавал най-апетитните публични поръчки.

Борисов и Радев размениха остри реплики и по отношение на защитата от НСО, която до скоро употребиха и Доган, и Пеевски.

Студеният запас би трябвало да бъде доста съществено стеснен със заповед на министър Петкова, защото има доста съществени съмнения и упреци, че се злоупотребява с тези пари. Получават се едни милиони от страната, против които съответните централи нищо не вършат и не могат да обезпечат спомагателни мощности, какъвто е смисълът на студения запас, сподели през днешния ден водачът на НФСБ.

Той напомни, че през 2018 година, незабавно откакто Доган закупи Топлоелектрическа централа " Варна ", тя " получи леден запас, който преди този момент беше избран за Топлоелектрическа централа " Марица Изток “. Около 50-60 милиона за една година отидоха в Топлоелектрическа централа " Варна ". Това беше огромна неточност, не съумях да стигна до повода.

Според Валери Симеонов, ограничението на студения запас е било тематика на диалога на съдружния съвет в четвъртък и било въпрос на дни той да бъде стеснен. От думите му стана ясно, че ограничаването ще е близо 10 пъти. Това би означавало генерално преосмисляне на цялата идея за поддържането на леден запас, което надали може да стане за броени дни.

Сега след отхвърлянето на вота на съмнение, ще слага въпроса за противозаконните градежи на парк " Росенец " и отдълбочаването на водния канал от Черно море през Варненското и Белославското езеро до пристанището на Топлоелектрическа централа " Варна ", защото има доста съществени съмнения и подозрения на цялата общност, че това се прави, с цел да може пристанището на Доган да пренебрегва пристанището " Варна ", сподели още Симеонов.

На въпрос не е ли малко спешна риториката против Движение за права и свободи, Симеонов отговори: " Да, то и обстановката е леко спешна. Когато хиляди хора маршируват по жълтите плочки, не мисля, че изпълнителната власт би трябвало да е безразлична и да се държи по подобен дебелокож и дебилски метод, както го правеше държавното управление на Орешарски ".

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР