Управляващите разкриха част от антикризисните мерки, които обсъждат срещу обедняването

...
Управляващите разкриха част от антикризисните мерки, които обсъждат срещу обедняването
Коментари Харесай

Управляващите обмислят отстъпки при зареждане на гориво

Управляващите разкриха част от антикризисните ограничения, които разискват против обедняването на популацията. Предвижда се въвеждане на отплата за крайните физически консуматори на горива, по-нисък Данък добавена стойност за доставка на природен газ и инфлационни добавки освен за пенсионерите, само че и вероятно за фамилии с деца. Това изясни пред Нова телевизия Венеция Ангова - народен представител от " Продължаваме промяната ".

Данък добавена стойност за доставка на природен газ ще бъде понижен на 9%, заяви Ангова. Предвижда се още да отпадне акцизът за природния газ, който се употребява за гориво. Управляващите разискват да вкарат отплата за крайните физически консуматори на гориво. " Става дума за отстъпка при зареждане, с цел да може да ви понижава цената. Всеки ще я има - избрани стотинки за литър до избран предел на месец ", изясни Ангова. Тя не можа да даде повече детайлности за тази мярка, като посочи, че е още дискусионна, само че след поредност от въпроси добави, че става дума за " няколко десетки стотинки ".

Ангова удостовери, че държавното управление разисква от юли да се вкара инфлационна добавка. Социалният министър Георги Гьоков към този момент разгласи, че ще я има за пенсионерите в същия размер като коронавирус добавката - 60 лева Представителката на " Продължаваме промяната " обаче добави, че се разисква такава добавка и за други групи, като фамилии с деца до 18-годишна възраст.

Окончателни решения към момента няма, нощес стартирахме диалога, разясни Ангова, визирайки снощния ексклузивен експертен съвет на ръководещата коалиция, призован от вицепремиера Асен Василев.

Предложенията на обществения министър Георги Гьоков за пенсиите:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР