Управляващите партии в Италия спечелиха битка срещу икономическия министър за

...
Управляващите партии в Италия спечелиха битка срещу икономическия министър за
Коментари Харесай

Управляващите в Италия надвиха в борбата за фискалните цели

Управляващите партии в Италия завоюваха борба против икономическия министър за нужните запаси да финансират скъпите си предизборни обещания, осведоми " Политико ".

Решението най-вероятно ще вбеси Брюксел и ще тормози пазарите.

Вчера вечерта Движение " Пет звезди " и крайнодясната партия " Лига " принудиха технократа Джовани Триа да одобри бюджета за 2019 година с недостиг 2,4% от Брутният вътрешен продукт - доста по-висок от поискания от икономическия министър недостиг от 1,6 на 100.

Кабинетът, в това число Триа, се подписаха под документа , който обрисува рамката на бюджета за 2019 година Проектобюджетът би трябвало да бъде показан на Брюксел до 15 октомври и на Народното събрание в Рим до 20 октомври преди да бъде утвърден до края на годината.

" Днес Италия се промени, ние подготвихме бюджет за народа ", сподели водачът на " Пет звезди " Луиджи ди Майо след срещата на кабинета пред поддръжници и депутати, развяващи знамена пред постройката на държавното управление.

" Тези 2,4% са победа за италианските жители . Този бюджет ще разреши на стопанската система да пораства и вложенията да се усилят ", добави той.

2,4% е под условия от Европейски Съюз таван от 3% , само че може да разтревожи Европейската комисия, защото Рим последователно се отклонява от пътя на понижаване на дълга , който е към 130% от Брутният вътрешен продукт - най-високият в еврозоната след Гърция.

Италия се нуждае от огромен бюджет, с цел да може ръководещите партии да изпълнят предизборните си обещания , в това число главен базов приход за безработните от най-малко 780 евро на месец и понижаване на налозите върху приходите на към 1 милион служащи.

Ди Майо заяви, че 10 милиарда евро ще бъдат отделени за проекта за повсеместен базов приход, който е главен приоритет на партията. Той добави, че детайлите на бюджетния проект към момента са предмет на договаряния. Обещанията на " Пет звезди ", в случай че бъдат изпълнени, ще костват на Италия спомагателни 20 милиарда евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР