Управляващите отхвърлиха искането на БСП да бъдат изслушани в парламента

...
Управляващите отхвърлиха искането на БСП да бъдат изслушани в парламента
Коментари Харесай

ГЕРБ отърва Борисов и Фандъкова от изслушване за инцидента в София

Управляващите отхвърлиха настояването на Българска социалистическа партия да бъдат изслушани в Народното събрание министър председателят Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова по отношение на случая със починалия 16-годишен Людмил в София.

В поддръжка на предлагането на опозицията гласоподаваха едвам 52-ма депутати, срещу бяха 99, а 7-ина се въздържаха. Емил Христов от ГЕРБ, който водеше пленарното съвещание, бързаше толкоз да премине процедурата, че дори не се разбра какво тъкмо се гласоподава. Вина за неуспеха имаше и самата Българска социалистическа партия, която не беше събрала цялата си парламентарна група в пленарната зала.

Социалистите упрекнаха хората на Бойко Борисов, че ги е „ боязън да споменето името на министър-председателя ”. „ Колеги, не ви ли е позор да продължавате да прикривате корупцията и беззаконието в страната? Не можете да го прикриете – всеки един български жител го вижда и усеща. Корупцията и беззаконието лишават човешки животи ”, разгласи соцдепутатът Христо Проданов. „ Българският народ вижда, че Борисов не желае да пристигна и да дава отговор за безобразията на своите подчинени ”, добави съпартиецът му Иван Иванов.

Емил Христов постоянно прекъсваше забележките на социалистите с претекста, че нямат отношение към парламентарната процедура. Това обаче настърви още повече опозицията. „ Няма нищо ужасно да споменете имената на Борисов и Фандъкова, които би трябвало да дойдат, с цел да ги изслушаме, и да разберем кой покровителства беззаконието в София. Кой позволява противозаконните павилиони? Не кой пусна кабела, а кой покровителства неззаконните обекти в София. Това интересува столичани ”, съобщи соцдепутатът Георги Свиленски.

От лявата половина на залата се понесоха и немощни викания „ Оставка! ” „ Колеги, апелирам да запазите самообладание ”, прикани Христов. И невъзмугимо мина към постоянната стратегия на Народното събрание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР