Управляващите от ГЕРБ подкрепиха депутата от ДПС Йордан Цонев за

...
Управляващите от ГЕРБ подкрепиха депутата от ДПС Йордан Цонев за
Коментари Харесай

ГЕРБ подари на ДПС комисията за правителствените харчове

Управляващите от ГЕРБ поддържаха депутата от Движение за права и свободи Йордан Цонев за ръководител на новата анкетна комисия в Народното събрание, която би трябвало да следи държавните разходи по време на рецесията.

Иначе първичното предложение за основаването на комисията пристигна от Българска социалистическа партия . Парламентът би трябвало да управлява всички обществени разноски по време на рецесията поради практиката на държавното управление да харчи непрозрачно и в интерес на доближени компании, аргументираха се социалистите. И настояха, че отпред на комисията би трябвало да застане представител на опозицията – по дифолт от левицата – с цел да бъде работата й справедлива.

ОЧАКВАНИЯТА

Комисията ще изисква и разгласява информация за всички разноски на обществени средства, в това число от еврофондове, свързани с превъзмогването на последствията от разпространяването на COVID-19, написа в решението за основаването й.

Членовете й ще ревизират сходството на обособените разноски с изискванията и критериите, открити за обособените анти спешни ограничения. Накрая ще изготвят отчет с систематизирани данни за осъществените разноски и разбор на тяхната успеваемост.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР