Управляващите направиха завой само ден след като правителството съобщи, че

...
Управляващите направиха завой само ден след като правителството съобщи, че
Коментари Харесай

Обрат в решението на властта: Носенето на маски на закрито остава

Управляващите направиха завой единствено ден откакто държавното управление заяви, че смъква всички противоепидемични ограничения, включително и защитните маски против ковид, които бяхме задължени да носим на закрито. Това стана с решението на кабинета за анулация на изключителната конюнктура след 31 март. Министерски съвет не одобри предлагането на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев изключителната конюнктура да бъде удължена до 15 май.

Оказа се обаче, че ръководещите желаят да запазят носенето на защитните маски, само че в сегашните разпореждания те вървят в пакет с всички ограничения, произлизащи от изключителната конюнктура. Затова ще се наложат законови промени, заяви в неделя сутринта в ефира на бТВ ръководителят на комисията по опазване на здравето доцент Антон Тонев от Политическа партия.

" Ще би трябвало да носим маски на закрито и в градския превоз и след отпадане на епидемиологичната конюнктура.Ще се наложат промени в закона, с цел да останат маските в публичните места и без епидемиологична конюнктура, както и да може по места да се вкарват част от ограниченията, с които сме привикнали ", изясни още той. Депутатът от болшинството съобщи, че поддържа решението за непродължаване на епидемиологичната конюнктура в хибридния му вид. " Първо, с цел да покажем на обществото, че ние имаме вяра на данните, които получаваме от нашата здравна система, и в случай, че те демонстрират едно справяне с това заболяване. Данните от интернационалната здравна общественост демонстрират, че сега няма новооткрити разновидности на ковид. Стъпвайки върху тази положителна информация, поддържаме решението на Министерство на здравеопазването и на

Министерски съвет за непродължаване на изключителната епидемиологична ", изясни ръководителят на здравната комисия. Доц. Тонев добави, че няма да има карантина за контактните лица, само че ще има

специфичност.

" Директори на РЗИ според от районната конюнктура и районната

обстановка ще могат да постановат в съответни случаи това предписание за контактните,

Болните не престават да се лекуват по до момента открития ред ", сподели още Тонев.

От началото на епидемията от COVID-19 през 2020 година страната ни в началото бeше в изключително състояние, което след това беше сменено от изключителната епидемиологична конюнктура, която беше неведнъж удължавана до този миг. Последният период на изключителната епидемиологична конюнктура е до 31 март и повече няма да бъде удължаван.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР