Управляващите - Бойко Борисов и кликата около него, включително Доган

...
Управляващите - Бойко Борисов и кликата около него, включително Доган
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов и кликата около него са зависими от Анкара и Кремъл

Управляващите - Бойко Борисов и кликата към него, в това число Доган и Пеевски, са "троянския кон " на Кремъл и Анкара в Европейския съюз. Така някогашният правосъден министър и водач на "Да, България " Христо Иванов разяснява последните кавги към "Булгартабак " и плана АЕЦ "Белене ".

Според Иванов в българската стопанска система има външно навлизане на режимите в Москва и Анкара. "Този вид непознато навлизане значи пари за корупционните медиатори, помагачи. Означава завземане на институциите, медиите, културата. На собствен ред хората, които са взели пари за корупционното обслужване, стават подвластни. Те могат да си подсигуряват икономическото и политическото оцеляване по един единствен метод - "путинизация " на България. Корупцията се трансформира в завземане, а то в авторитаризъм ", съобщи ръководителят на "Да, България ".

По думите му това се потвърждава от плана АЕЦ "Белене ". Затова и министър председателят Бойко Борисов, и президентът Румен Радев почнали да приказват, че "българското председателство на Съвета на Европейски Съюз би трябвало да се употребява за събаряне на глобите против Русия ". Според Христо Иванов "проникването " е повода да не се модернизира българската войска.

"Ситуацията към "Белене " и "Булгартабак " се изяснява с тежки зависимости на самия Борисов, а и на кликата към него, в това число Доган и Пеевски, от режима в Кремъл и Анкара ", акцентира някогашният правосъден министър във второто държавно управление на Бойко Борисов.

Иванов напомни изявление на посланика на Русия в Европейски Съюз от 2006 година, когато той споделил, че България "е нашия троянски кон в съюза ". "Този троянски кон се готви да поеме председателството. Този троянски кон се готви да бъде водач на Западните Балкани. Това, че имаме ръководещи, които са "троянски кон " на непознати сили, е повода "Белене " да се връща като неумиращ върколак. Това е повода "Булгартабак " да генерира криминалитет ", разяснява още водачът на "Да, България ".

"Ако Борисов направи стъпки за рестартиране на "Белене ", ние ще призовем към митинги ", закани се Христо Иванов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР