Управляващата в Австрия партия избра министъра на вътрешните работи Карл

...
Управляващата в Австрия партия избра министъра на вътрешните работи Карл
Коментари Харесай

Карл Нехамер ще е новият канцлер на Австрия

Управляващата в Австрия партия избра министъра на вътрешните работи Карл Нехамер за водач на консервативния лагер и на страната, откакто шокиращата оставка на някогашния канцлер Себастиан Курц като началник на партията провокира нови политически разтърсвания, заяви Агенция Франс Прес.

" Исках да разглася, че през днешния ден бях единомислещо назначен от управлението на Народната партия за началник на партията и в същото време за претендент за канцлер ", съобщи Нехамер пред кореспонденти.

Заседанието на висшето партийно управление се организира ден откакто Курц, забъркан в корупционен скандал, съобщи, че се отхвърля от поста си на партиен началник.

Александър Шаленберг, който стана канцлер през октомври след оставката на Курц, съобщи в четвъртък, че е подготвен да подаде оставка, защото " постовете на канцлер и началник на партията... би трябвало бързо да бъдат поети от един и същи човек ".

Сега президентът на Австрия ще би трябвало да одобри кандидатурата на Нехамер и той да постави клетва пред президента, само че това е най-вече условност.

Изявлението на Курц, че ще се откаже от политиката, с цел да посвети време на фамилията си, изключително на новородения си наследник, пристигна единствено два месеца откакто той подаде оставка като народен водач.

Това се случи след замесването му в корупционен скандал, което срина впечатляващата му кариера, с помощта на която през 2017 година той стана най-младият демократично определен държавен началник в света единствено на 31 години. Бяха направени разкрития, че Курц посредством свои доверени хора е плащал на социологическа организация и медия да разгласяват удобни за него проучвания. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР