Управляващата светофарна коалиция“ се стреми към освобождаването на канабиса за

...
Управляващата светофарна коалиция“ се стреми към освобождаването на канабиса за
Коментари Харесай

Германия – TÜV - Стойте далеч от канабиса когато сте на път!

Управляващата „ светофарна коалиция “ се стреми към освобождението на канабиса за развлекателни цели. Предвидено е следеното му освобождение за възрастни. Асоциацията TÜV, обаче, предизвестява да не се омаловажава потреблението и следствията за пътната сигурност. Трябва да е ясно, че потреблението на канабис и шофирането би трябвало да бъдат строго разграничени.

„ Не би трябвало да се основава усещането, че потреблението и резултатите от канабиса са безвредни или нямат резултат върху сигурността при шофиране “ - споделя Марк-Филип Вашке, чиновник по сигурност на придвижването в асоциацията TÜV - „ Употребата на канабис въздейства върху преценката, двигателната съгласуваност и времето за реакция. Това са значими умения, нужни за безвредно шофиране. “

След алкохола, канабисът е второто най-често използвано опияняващо вещество в Германия. Въпреки че резултатите от използването на алкохола върху шофирането са добре известни, доста хора подценяват евентуалните рискове от канабиса. Представително изследване на асоциацията TÜV демонстрира, че по-малко германци считат шофирането под въздействието на канабис за рисковано от шофирането под въздействието на алкохол.

Докато 79 % класифицират шофирането с алкохол като " доста рисково ", единствено 61 % дефинират по този начин и канабиса. Дори не всеки втори респондент (47%) показва, че се усеща добре осведомен по отношение на наредбите за използването на канабис в придвижването по пътищата.

„ Има незабавна потребност от информация измежду популацията за последствията от потреблението на канабис в пътния трафик “ - акцентира Вашке - „ Ако наличието на THC от 1 нанограм на милилитър (ng/ml) кръвен серум бъде намерено при водачи, подозренията по отношение на годността им за шофиране стават основателни. След това пътните управляващи могат да разпоредят здравна оценка или медико-психологичен обзор (MPU). “

Асоциацията TÜV е сериозна към обсъжданото сега нарастване на пределната стойност на THC. Текуща национална оценка от асоциацията TÜV на към 800 отчета за шофьорска дарба, осъществени вследствие на консумация на канабис, демонстрира ясно, че използваните разпореждания са верни.

Повече от 85 % от тестваните отчети за валидност за шофиране се основават на приложимост на канабис, което повдига съмниения във връзка с годността за шофиране с посочена ежедневна консумация, композиция с алкохол или други опиати, съществени психиатрични болести или съществени психически проблеми.

Няма разлика сред изследваните с централизация на THC до или над 3 ng/ml, което предстои на разискване като нова гранична стойност. Употребяващите канабис, които интензивно вземат участие в придвижването по пътищата, рискуват санкция от 500 евро, две точки във Фленсбург и възбрана за шофиране от един месец при първото нарушаване.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР