Управляващата партия в Япония заяви, че вътрешно проучване е установило,

...
Управляващата партия в Япония заяви, че вътрешно проучване е установило,
Коментари Харесай

Половината японски управляващи депутати са от Църквата на Мун

Управляващата партия в Япония съобщи, че вътрешно изследване е открило, че съвсем половината от нейните депутати са свързани с Църквата на обединяването (Църквата на Мун), което е мотив за разрастването на несъгласията, зародил след убийството на някогашния министър председател Шиндзо Абе, заяви Асошиейтед прес.

Абе беше убит по време на предизборна тирада в западния град Нара през юли. Заподозреният Тецуя Ямагами заяви на полицията, че е умъртвил Абе поради очевидната му връзка с Църквата на обединяването. В писмо и изявления в обществените медии, приписвани на него, се споделя, че огромните дарения на майка му за църквата са довели до фалит на фамилията му и са унищожили живота му.

Това докара до разкрития за необятно публикувани връзки сред ръководещата Либерално-демократическа партия (ЛДП) и основаната в Южна Корея черква, която съгласно специалисти приканва японските почитатели да вършат огромни дарения, с цел да компенсират греховете на предците си, в това число колонизацията на Корейския полуостров от Япония в предишното.

Генералният секретар на ЛДП Тошимицу Мотеги съобщи, че в изследването 179 от 379-те парламентаристи на партията са съобщили за връзки с църквата и обвързваните с нея организации. Връзките варират от присъединяване в църковни събития до приемане на дарения и приемане на поддръжка за изборите. Мотеги обаче отхвърли да има връзки сред консервативната ръководеща партия като организация и църквата.

Църквата на Мун е упреквана в несъответствуващи тактики за набиране на членове и бизнес тактики и в оказване на напън върху почитателите да вършат огромни дарения, което църквата отхвърля.

Опозиционните депутати разкритикуваха изследването, че е изключило Абе, защото той е умрял. 

Църквата на обединяването е учредена в Южна Корея през 1954 година и идва в Япония десетилетие по-късно. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР