Управляващата коалиция в Германия планира да изисква от обществения и

...
Управляващата коалиция в Германия планира да изисква от обществения и
Коментари Харесай

Германия планира намаляване на потреблението на енергия с четвърт до 2030 г.

Управляващата коалиция в Германия възнамерява да изисква от публичния и от частния бранш да понижи потреблението си на сила с 26,5 на 100 до 2030 година спрямо равнищата от 2008 година, съгласно проектозакон, забелязан от Ройтерс. Той би трябвало да бъде утвърден от кабинета на Олаф Шолц по-късно този месец, съобщи Българска телеграфна агенция.

Германското държавно управление вкара ограничения за икономисване на сила през предходната година под натиска на страховете за дефицит на газ след началото на съветската инвазия в Украйна. Мерките включваха възбрана за затопляне на частните басейни и стимулиране на хората за работят от у дома.

Благодарение на дейната акция през зимата свиването на потреблението доближи 20 на 100 при не повече от 6 на 100 през предходните години, показва Ройтерс.

Плановете на държавното управление плануват икономисване на 45 тераватчаса сила годишно плюс в допълнение 5 тераватчаса от страна на федералните провинции, с цел да може най-голямата европейска стопанска система да реализира към 2045 година климатичните си цели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР