Управляващата коалиция - ГЕРБ и Обединени патриоти, отказаха да запишем

...
Управляващата коалиция - ГЕРБ и Обединени патриоти, отказаха да запишем
Коментари Харесай

Нинова: В решението на НС не е записано, че ваксините ще са доброволни

Управляващата коалиция - ГЕРБ и Обединени патриоти, отхвърлиха да запишем в решението на Народното събрание, че имунизациите против COVID-19 ще са доброволни и безвъзмездни. Това разгласи в изявление за предаването " Лице в лице " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Не разбирам за какво отхвърлиха, откакто здравният министър всеки ден повтаря, че имунизациите ще се ползват непринудено и ще са безвъзмездни за всички, посочи Нинова.

По думите й опозицията е упорствала пред Народното събрание през днешния ден да се яви министър председателят Бойко Борисов, тъй като той е най-информиран за договарянията с Европейски Съюз и доставките за Европейски Съюз на препарати за имунизация против ковид.

" Няма министър председател е Европа, който една година да е не е стъпвал в Народното събрание, изключително в интервал на рецесия ", сподели Нинова.

Една година не е идвал в Народното събрание, дава изявленията от " фейсбук " и джипа си, акцентира соцводачът.

По думите ѝ той е единственият, който взе участие в съвета на Европейски Съюз и е най-информиран за имунизациите.

Тя разясни, че в случай че е пристигнал в Народното събрание са щели да го питат за какво желаят паралментът да позволи закупуването на една избрана ваксина, от която България към този момент един път се е отказала (б. р. имунизацията " Janssen Pharmaceutica NV " ).

Според водача на бСП един от най-големите проблеми сега е недоверието на българските жители в решенията на институциите. По думите ѝ министър председателят трансферира политическата си отговорност на НОЩ и на здравният министър.

Действията на ръководещите потвърждават този безпорядък в ръководството на рецесията, акцентира Нинова.

За работата й като доброволец в Коронавирус поделение

Лидерът на Българска социалистическа партия е доброволец в Коронавирус поделение в Окръжна болница в София. Обясни, че отговорностите й включват стерилизация, разчистване, носене на храна, преобличане на болните и изхвърляне на биологични боклуци. Физическата работа не е толкоз тежка, само че не мога да привикна със гибелта - умират хора, с които предния ден съм разговаряла, показа Нинова.

Тя предложи на тези, които настояват, че работата й в Covid отделението е популистки ход, да дойдат най-малко един ден да оказват помощ и да видят защо става дума.

Относно идните парламентарни избори водачът на Българска социалистическа партия счита, че преднамерено се пускат " представители " да споделят, че може да се отсрочат, с цел да се види по какъв начин ще реагира обществото. Ние считаме, че би трябвало да се проведат постоянно - през март, разгласи тя.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР