Управляващата и най-голяма група в Столичния общински съвет – ГЕРБ-СДС,

...
Управляващата и най-голяма група в Столичния общински съвет – ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

Неочаквано анти-ГЕРБ мнозинство блокира бюджета на София за чистота

Управляващата и най-голяма група в Столичния общински съвет – ГЕРБ-СДС, остана изолирана и не съумя да прокара бюджета за почистването в София за 2023 година Проектът за план-сметка за следващата година не бе подсилен в това число и от съдружния сътрудник на ГЕРБ в СОС- ВМРО-„ Атака “, който дружно с „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия блокираха приемането на разноските за чистотата за идната година. Така Столична община ще продължи да се почиства съгласно парите по досегашната план-сметка, които са 237,7 млн. лева, а не с плануваните 260,2 млн. лева

След вота Бонев от „ Спаси София “ разяснява, че взетото решение е положително, тъй като СОС не поддържа още повече от парите на софиянци да бъдат изхарчени за " още от същото ", а точно за фиктивно миене на улиците и за претъпкани и преливащи кофи. Въпрекиче се дават стотици милиони за разчистване, София не е по-чист град, съобщи Бонев. " Най-сетне има правдивост, най-накрая финансите на жителите бяха предпазени заради обстоятелството, че се разпадна ръководещото болшинство в СОС. Тази тяхна вътрешнополитическа конспирация докара до едно положително решение за града ", сподели Бонев. Сегашното ръководещо болшинство не е потвърди през годините, че съумява да реализира надзор на харченето на пари за почистването на града, означи още той. 

От Българска социалистическа партия припомниха, че левицата обичайно не поддържа план-сметката, защото тя не е добре направена. „ Всяка година Столичната община събира неведнъж повече средства от такса битови боклуци, в сравнение с разходва. От 2014 до 2021 година са събрани 230 млн. лева повече, в сравнение с са разходвани. Средствата за план-сметките през годините се усилват, като за последните 11 година нарастването е 100 %, а не виждаме градът да е станал по-чист, съобщи шефът на групата Иван Таков. Той означи също, че Българска социалистическа партия е направила две съответни предложение по план-сметката - 15% понижаване на такса боклук и увеличение на кратностите на машинното миене на улиците от 24 на 30, които не са били признати.

Кметът Йорданка Фандъкова изясни блокирането на план-сметката с идните локални избори – обичайно пояснение на кмета и на ГЕРБ, когато отчетите на ръководещите не се одобряват. „ Предстоящите локални избори стимулират доста политически сили да мислят за партийните си въпроси, а не за града “, сподели тя. Фандъкова разясни, че общината ще продължи да се чисти, като ще се съблюдава бюджетъг от отиващата си година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР