Управлението на вашата пощенска кутия е недооценена добродетел на работното

...
Управлението на вашата пощенска кутия е недооценена добродетел на работното
Коментари Харесай

Какво казва електронната ви поща за вас

Управлението на вашата пощенска кутия е недооценена добродетел на работното място, твърди Ричард Моран, основен изпълнителен шеф на консултантската компания Frost & Sullivan. Когато чиновниците не реагират на подаден имейл, сътрудниците ги възприемат като неорганизирани и мързеливи. Но въпреки това е невъзможно да погледнете входящата поща на някого и да кажете сигурно, че той е доста производителен или е умопобъркан. Вашата тактика за ръководство на имейли зависи в огромна степен от специалността ви и от общоприетия поток на имейли във вашия офис. След поредност от диалози с експерти по логика на психиката и технологии Моран стига до някои прозрения за връзката сред имейл навиците и личностните черти на индивида против вас. 

Някои хора веднага реагират на подадено до тях известие на пощата им. Те нормално го прочитат, изпращат отговор или го изтриват, в случай че към този момент не е потребен, или пък го архивират в избрана директория. При тях броят на имейлите във входящата кутия нормално се свежда към нулата.

Лари Росен, лекар по медицина, психолог и създател на " iDisorder: Разбиране на нашето отнемане от технологиите и превъзмогване на това, което ни държи ", признава, че попада в тази категория. Пред Business Insider той споделя, че се изнервя, в случай че прекомерно дълго време е надалеч от входящата си поща.

По думите му, поддържането на подредена пощенска кутия успокоява част от хората, най-малко краткотрайно.  " Стратегията ви за ръководство на имейла се свежда до вашето предпочитание за надзор. Има хора, които имат потребността да държат нещата под надзор и придържането към система за ръководство на входящата кутия дава отговор на непрекъснатата им потребност от ред ", споделя Лари Росен. 

Според доктор Памела Рътлидж, шеф на Изследователския център по медийна логика на психиката, има няколко евентуални пояснения за този тип избавително държание. Единият е перфекционизмът: " Перфекционистите резервират прочетените имейли с концепцията, че ще стигнат до тях в последна сметка. Същите тези хора ще имат лист със задачи и куп облекла за корекция в задната част на килера. Всъщност, запазването на имейли е метод да се заблуждавате, че ще успеете да ги разгледате всички ", споделя Рътлидж пред Business Insider. 

Според доктор Рон Фридман, създател на " Най-доброто място за работа: Изкуството и науката за основаване на изключително работно място ", запазването на стотици или хиляди непрочетени имейли във входящата ви поща не е безусловно проблематично държание. Въпреки че Фридман предизвестява да не се вършат необятни заключения за личността и психическото положение на хората от техните имейл привички, той предлага няколко вероятни пояснения за тази наклонност.

От една страна, споделя той, оставянето на непрочетени имейли може да значи, че сте претрупани. От друга страна, това може да значи, че осъзнавате, че наблюдението и организирането на тези имейли не ви оказва помощ да постигнете прогрес. И това е знак за просветеност. " Някои хора, които пренебрегват имейли в действителност могат да бъдат по-организирани и продуктивни от всички останали. В края на краищата, споделя Фридман, " имейлът отразява целите на другите за вас, без да е наложително те да изискват вашето неотложно внимание ". 

Източник: Business Insider / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР