Управителят на ОФК Пирин Атанас Дафинов подаде оставка, часове след

...
Управителят на ОФК Пирин Атанас Дафинов подаде оставка, часове след
Коментари Харесай

Управителят на ОФК Пирин Атанас Дафинов подаде оставка

Управителят на ОФК " Пирин " Атанас Дафинов подаде оставка, часове откакто досегашният кмет Илко Стоянов загуби изборите. Дафинов насочи следното послание към почитателите на тима и спортистите. Ето какво написа:

Уважаеми почитатели, спортни деятели и всички, които обичат " Пирин "!

Минаха две години от стъпването ми в служба като шеф на ОФК " Пирин ". В този интервал свършихме доста работа, имахме упоритости и проект за развиването на клуба. Всички знаете за премеждията, през които трябваше да мине тимът. Беше доста мъчно. " Пирин " въпреки всичко съумя да се стабилизира, с помощта на Община Благоевград. Само хората в тима, които избрахме да останем, знаем през какво минахме. Беше повече от мъчно, а странични фактори и акции срещу нас, в допълнение утежняваха обстановката.

Днес аз стоя пред вас и желая да разглася, че депозирам оставка като шеф на ОФК " Пирин ". Тръгвам си с високо вдигната глава!

Моят приоритет от стъпването ми в служба постоянно е било развиването на ДЮШ на " Пирин ". За интервала ми в тима, ние успяхме да изградим нов терен, да наложим единна методика и освен да развиваме децата, само че и треньорите, които покачиха квалификацията си, с цел да може един ден да имаме и подготвени експерти за първия тим. Децата ни към този момент вземат участие в двете елитни групи на БФС, гениите от U19 станаха Републикански първенци. Подписахме професионални контракти с редица перспективни наши юноши, а в първия състав към този момент играят много от тях. Успяхме да се преборим и да създадем по този начин, че тимовете ни да играят против елитни противници още от подготвителни групи, което не се беше случвало до в този момент, към този момент побеждаваме софийски грандове всяка седмица, което безспорно спря " приключването " на гении към други тимове.

Спасението на " Пирин " беше идея, за която се борихме много време. Никога не съм имал персонални упоритости да ръководя този тим, само че обстановката беше такава, че трябваше да се работи и то бързо. Оттам нататък всички знаете в каква обстановка поех тима и в каква го оставям през днешния ден. Нашата цел беше да не смесваме политиката и футбола, само че за наша жал, това се случи, само че не поради нас, а поради други лица! Именно и поради това, през днешния ден аз си депозирам оставката!

Искам да насочва апел към хората на трибуните-подкрепяйте тима и управлението, на тях в действителност ги боли за " Пирин ", споделям го от персонален опит, спрете омразата, тя не води до нищо положително!

" Пирин " постоянно е бил популярен клуб и аз и моят екип знаехме какъв брой е значимо той да продължи да съществува и да се развива. Трудно е да си тръгнеш от нещо, което обичаш с цялото си сърце и за което не си спирал да се бориш от първия до последния ден!

За мен в никакъв случай нищо не е било непременно, с изключение на морала!

" Пирин " над всичко!

С почитание,

Атанас Дафинов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР