Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)проф. Камен Плочев заяви, че

...
Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)проф. Камен Плочев заяви, че
Коментари Харесай

Проф. Плочев не се чувства виновен за скандала с министъра

Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Камен Плочев съобщи, че не е желал актуализация на бюджета , а да се разиска опцията за решение на казуса с недостига в Здравната каса .
 

" Не желая актуализация на бюджета, а да се разиска опцията за актуализация, имаме потребност от 207 млн. лв. . Поставих въпроса към Народното събрание, тъй като мислех, че те са ми началници. Искам да се разиска опцията или посредством бюджета, или посредством други механизми да стартираме да изплащаме парите към непознатите каси , тъй като се тормозя, че ще стартират да връщат всеобщо българи, които се на лекуване в чужбина ", съобщи пред проф. Плочев.
 

Той посочи, че не се усеща отговорен. " Не мисля, че съм направил нещо неприятно. Човек си подава оставката, в случай че не си е приключил работата или прави нещо, което не му е работа, аз не мисля, че не съм направил нито едното, нито другото ", сподели шефът на Здравната каса.

Той изясни, че е комплициран по отношение на това кой му е шеф и не е знаел, че с писмото си е задействал процедура по актуализация на бюджета.
 

" Считал съм, че съм прав и съм желал да направя нещо потребно, нещо, с което да оказа помощ и никога не съм желал да навредя. Изумен съм от това, че не знам кой ми е началника, не разбирам за какво министърът (бел.ред. Кирил Ананиев) ми желае оставката . Не съм знаел, че върша нарушаване при изпращане на писмото до Народното събрание. Аз не съм и предполагал, че ще пускам процедура по смяна на бюджета, а си мислех, че ще седнем да обсъдим по какъв начин може да изправим този недостиг, който всяка година пораства ", изясни професорът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР