Управителният съвет на турнира обаче разследва и затвори случая, което

...
Управителният съвет на турнира обаче разследва и затвори случая, което
Коментари Харесай

Бонги Мбонамби: Световното ръгби казва, че има „недостатъчно доказателства“, за да бъде обвинен играч от Южна Африка в расова злоупотреба

Управителният съвет на шампионата обаче проверява и затвори случая, което значи, че Мбонамби е свободен да играе на финала на Световната купа в събота, когато Южна Африка се изправи против Нова Зеландия.

World Rugby разкри, че също по този начин е разследвал друго обвиняване, зародило от конфликта сред противниците в Туикенхам през ноември 2022 година

В изказване се споделя: „ След като прегледа всички налични доказателства, в това число запис от мача, аудио и доказателства от двата тима, управителният орган реши, че сега няма задоволително доказателства, с цел да продължи с повдигането на обвинявания.

„ Важно е да се означи че Световното ръгби приема, че Том Къри е направил изказванията добросъвестно и че няма догатки, че изказванието е съзнателно погрешно или злонамерено. "

Къри насочи обвиняването към рефера Бен О'Кийф по време на второто половината от мача.

Той попита длъжностното лице какво би трябвало да направи по въпроса, на което О'Кийф отговори: „ Нищо, апелирам. Ще вземам участие. "

Изображение: Том Къри от Англия приказва със съдията Бен О'Кийф по време на полуфинала

След мача той отговори " да ", когато го попитаха дали Мбонамби е споделил нещо, което трябваше Не са, само че отхвърли да разкрие какво се твърди, че е казано.

Мбонамби отхвърли да се ръкува с Къри след конфликта, който Спрингбокс завоюваха с дузпа две минути преди края.

Английският ръгби „ надълбоко отчаян “

Английският футболен съюз по ръгби (RFU) съобщи, че е „ надълбоко отчаян “ от решението да не се показват доказателствата пред самостоятелна дисциплинарна комисия.

Той също осъди „ отвратителната корист, на която той и фамилията му са подложени в обществените медии “, откогато Къри „ има смелостта да сложи в очите на обществеността недопустимо държание, което няма място в обществото или на ръгби игрището “.

Изявлението продължава: „ Злоупотребата от всевъзможен тип е неприемлива и опонира на главните полезности на ръгбито.

„ Важно е да е безвредно и задоволително за всеки, участващ в ръгби съюза, да показва угриженост и RFU не престават да предизвикват всички да оповестяват за всяко недопустимо държание в играта. "

Още от Sky News:
Депутатът от торите е задържан по съмнение за обезчестяване
Десетки починали след " пагубно " 165mph вихър в Мексико

Южноафриканското ръгби също отговори, като сподели, че има вяра в честността на Мбонамби.

Изявлението гласи: „ Всяка форма на расизъм е отвратителна за SA Rugby и тима на Спрингбок чиято цел е да направи всичко по силите си, с цел да помогне за обединяването на нашата разнообразна и мултикултурна нация.

„ Бонги Мбонамби е умел, почитан и награден състезател на проби и, несъмнено, отхвърли обвиняванията през цялото време. SA Rugby има безспорна религия в честността и честността на Bongi. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР