Управителният съвет на Националната асоциация на оранжерийните производители (НАОП) подкрепя

...
Управителният съвет на Националната асоциация на оранжерийните производители (НАОП) подкрепя
Коментари Харесай

Оранжерийни производители: Против протестите сме, да се конфискуват тракторите, купени с европари

Управителният съвет на Националната асоциация на оранжерийните производители (НАОП) поддържа държавното управление по отношение на решението да отпадне възбраната за импорт на украински селскостопански артикули и не поддържа стачните дейности на сдруженията, които вземат участие в тях до този миг.

Това се показва в отворено писмо на НАОП, изпратено до държавното управление и медиите.

" Не виждаме причина животновъдите да нямат интерес от премахването на тази възбрана. Реално в България има и други браншове като индустриалната преправка на растителни масла, както и предприятията, които преработват фуражи, също и мелниците, тъй като въпреки всичко с отварянето на тази възбрана ще се докара до рухването на цената както за популацията, по този начин и за потребителите на фуражи, само че най-много: за животновъдите. Затова не виждаме за какво животновъдите вземат участие в стачните дейности, тъй като с тези дейности държавното управление прави по този начин, че в случай че цените са високи, да могат да паднат до конкурентните ", допълват оттова.

" С цел да бъде избегнато затварянето на пътища, апелирам държавното управление да не се подава на провокации и в случай че би трябвало да бъде променен Законът за придвижването по пътищата единствено и само във връзка със протестни дейности, с цел да не може МПС-та, добити с европейски средства и средства от националния бюджет да бъдат употребявани за блокиране на пътищата. Предлагаме същите да бъдат отнемани в интерес на страната ", написа още в писмото.

В умозаключение оранжерийните производители приканиха приходите на уредниците на стачките да бъдат тествани.

" Да се прегледат сдруженията, които са получили дотации. Не виждаме опасност за стоките, които идват от Украйна, защото е ясно, че там към момента дотации няма и няма по какъв начин те да се продават по-евтино от нашата цена на зърното и слънчогледа. Подкрепяме праработвателите напълно ", гласи още писмото.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР