Управителният съвет на Български лекарски съюз взе решение и сезира

...
Управителният съвет на Български лекарски съюз взе решение и сезира
Коментари Харесай

БЛС сезира Етичната комисия заради поредните неверни твърдения на доц. Атанас Мангъров

Управителният съвет на Български лекарски съюз взе решение и сезира Столичната комисия по професионална нравственос по отношение на следващите погрешни изказвания и откровени неистини на доцент Атанас Мангъров по „ Нова телевизия “ на 16 януари т. година Това показват в писмо до медиите от съсловната олганизация.

От лекарския съюз показват още в изказването си:

" В народен ефир доцент Мангъров съобщи: “..... тези 564 души, които са умряли, са умряли, тъй като са имунизирани “.  Разликата сред „ умряли имунизирани “ и „ умряли, ЗАЩОТО са имунизирани “ може да е единствено една дума, само че тя прави казаното от доцент Мангъров  откровена неистина .  Лъжа, която си “играе ” със страховете и терзанията на хората.   

Според единствената достоверна и формалната информация на Министерство на здравеопазването и ИАЛ в България няма случай на потвърдена причинно-следствена връзка сред ваксина против Covid -19 и смъртен излаз . И още: 9 са случаите от началото на имунизационната акция, в които е подозирана връзка сред слагане на ваксина против Covid-19 и смъртен излаз, като в нито един от тях връзка не е потвърдена. 
В същото предаване доцент Мангъров цитира данни от епикриза на 26 година мъж от Плевен, за който твърди, че две седмици след имунизация е бил в интензивното на болничното заведение в Плевен с ДИК синдром и съобщи, че има връзка сред имунизацията и последвалото настаняване в болница на младия мъж, добавяйки: “Тези случаи не се оповестяват. ” Твърдение, което още веднъж не корелира с истината, изкривява и информацията и е откровена интрига

С изявленията си, подкрепени от псевдонаучни причини, доцент Мангъров погазва етичните правила на лекарската специалност ", пишат от БЛС. И още:

Публичното говорене на неистини, изречени от здравно лице, уронва престижа на цялото съсловие, обърква хората, всява боязън и насажда експанзия измежду обществото . През последните дни, като резултат от сходно говорене, станахме очевидци на два случая на нападнати медици в Русенско ".  

УС на БЛС чакат Етичната комисия към Столична лекарска гилдия да се произнесе в най-кратки периоди по проблема.

" Този наш сигнал прибавяме към процедурата, която тече сега. Разпространението на подправени изказвания не би трябвало да остава без последствия, а когато те са изречени от доктор е резонно да се замислим дали той е заслужен да носи тази купа ", написа още в известието до медиите. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР