Управителният съвет на Българската федерация по плувни спортове наказа треньор

...
Управителният съвет на Българската федерация по плувни спортове наказа треньор
Коментари Харесай

Треньор по плуване изгоря за 2 години заради заради психически терор над федерацията

Управителният съвет на Българската федерация по плувни спортове наказа треньор за 2 години поради уронване на престижа и престижа на БФПС и дълготраен душевен гнет над управлението и чиновници на федерацията. Със спрени права е помощник-треньорът на ПК “Омега 01”, а претекстът за глобата е, че експертът от няколко години насам редовно е набедявал БФПС и нейното управление в административни и финансови нарушавания и закононарушения. Той постоянно изпращал писмени сигнали до съвсем всички вероятни контролни органи като прокуратура, СДВР-Икономическа полиция, Агенция за държавна и финансова ревизия, Инспекторат на Министерство на младежта и спорта и различен.

“Сезираните с тези оскърбителен и набеждаващи трудове, контролни органи след обстойни и продължителни инспекции от оторизирани специалисти не откриват съществуване на, съзнателно и преднамерено твърдените от господин Божилов, нарушавания и закононарушения. Тези техни изводи са обективирани в публични крайни актове (постановления на прокуратура, отчет със изводи на АДФИ, констатации на Инспектората на ММС)”, се споделя в намерено писмо от БФПС до медиите.

Ето и целият текст на Откритото писмо:

ОТКРИТО ПИСМО от Българска Федерация Плувни Спортове

На свое постоянно съвещание от 16.10.2017 година УС на БФПС по т. 4 от дневния си ред взе решение с което, „ Наказва се длъжностното лице на ПК „ Омега 01” Борис Божилов- помoщник-треньор, като се стопират (ограничават) треньорските му права за 2 години в региона на всички действия на БФПС и не се позволява до проведени от БФПС мероприятия.”

Предложението за взимане на горепосоченото решение от УС на БФПС беше стимулирано от следните условия:

БорисБожилов от няколко години реализира действия, представляващи писмени сигнали до съвсем всички вероятни контролни органи (прокуратура, Столична дирекция на вътрешните работи – Икономическа полиция, Агенция за държавна финансова ревизия (АДФИ), инспекторат на Министерство на младежта и спорта (ММС) и други, съдържащи преднамерено поднесени неоснователни и погрешни данни и набедяване на БФПС и нейното управление в административни и финансови нарушавания и закононарушения, свързани с предписание със средства от бюджета и процедури по Закон за обществените поръчки. С тези действия, Борис Божилов уронва престижа и престижа на БФПС и се тероризира, в продължение на години, душевен, управлението и чиновниците на федерацията.

Сезираните с тези оскърбителен и набеждаващи трудове, контролни органи след обстойни и продължителни инспекции от оторизирани специалисти не откриват съществуване на, съзнателно и преднамерено твърдените от господин Божилов, нарушавания и закононарушения. Тези техни изводи са обективирани в публични крайни актове (постановления на прокуратура, отчет със изводи на АДФИ, констатации на Инспектората на ММС).
На съображение горните условия, на дисциплинарната власт на УС на БФПС, която Законът и Уставът му дават, на жалбаотПСК„ Черно Море” – Варна, и по предложение на Треньорския комитет, УС на БФПС да наложи обективирано в свое решение, наказване на длъжностното лице, член на БФПС – ПК „ Омега 01” – пом. треньора Борис Божилов.

До постановяване на това строго санкционно решение Управителния съвет (УС) на БФПС стигна след траяли близо ЧЕТИРИ ГОДИНИ ОТНОШЕНИЯ на безпричинно и непредизвикано с нищо опълчване и борба от страна на господин Борис Божилов.

През 2013 година по сигнал и обвинявания на Борис Божилов против управлението на БФПС беше формирана прокурорска инспекция, ОТНОСНО НЕПРАВОМЕРНО РАЗХОДВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА ОТ ММС. Проверката беше осъществена от Икономическа полиция Столична дирекция на вътрешните работи. След снети писменни пояснения от всички членове на Управителния съвет, в това число Председателя и Генералния секретар НЕ БЯХА УСТАНОВЕНИ НИКАКВИ ДАННИ ЗА НАРУШЕНИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В КАКВИТО БЯХМЕ ОБЯВЕНИ.
Г-н Божилов не беше склонен с резултатите от осъществената инспекция и апелира наново. Повторната инспекция беше осъществена от различен екип на Икономическа полиция на Столична дирекция на вътрешните работи. Отново бяха снети писменни показания от всички членове на УС, както и от Председателя и Ген. секретар. И втората инспекция приключи с резултат, че НЯМА ДАННИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ НАРУШЕНИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОТ УС.

В края на 2013 година Борис Божилов подава тъжба вх. № 44-00-5454/27.12.2013 до Комисията по отбрана от дискриминация (КЗД) и се образува произвеждане по кореспонденция (дело) № 34/2014 година Конкретното искане на жалбоподателят е синът му да може да придобива и упражнява спортни права, включително и право да взе участие в държавни шампионати по плувните спортове, управлявани от БФПС, независимо и необвързано със подобаващ състезателен плувен клуб – член на БФПС.
Образуваното произвеждане пред КЗД завършва с Решение № 280/08.07.2015 година по кореспонденция № 34/2014 година на трети заседателен състав на КЗД, с отменяне напълно на жалбата на господин Божилов.
През 2015 година Борис Божилов, към този момент като акредитиран представител на ПК „ Омега 01”, подава нова тъжба до КЗД против БФПС и нападна решенията и работата на Комисията по инспекция и установяване на точките на ПК при БФПС. Образува се произвеждане по кореспонденция № 166 от 2015 година пред 5-членен състав на КЗД, който през 2016 година приключва преписката заради определяне на неоснователност на жалбата и липса на осъществена дискриминация от страна на БФПС във връзка с ПК „ Омега 01” и неговите състезатели.
В началото на 2016 година Божилов подава поредна жалба-сигнал, този път до Софийска градска прокуратура (СГП) и се образува прокурорска кореспонденция № 15896/2016 година С посочения сигнал СГП се сезира с изказвания за подписана НЕИЗГОДНА СДЕЛКА от БФПС с Едноличен търговец „ Георги Гайдов” като е бил подписан контракт с предмет даване на хотелиерски и ресторантьорски услуги на спортисти в хотел „ Диана” в гр. София. Този контракт е нападнат от Борис Божилов като неблагоприятен, а също по този начин е атакувана и процедурата по извършена от БФПС „ Обществена поръчка” по реда на член 92, вр. член 90, алинея 1,т. 14 от настоящия тогава Закон за обществените поръчки.
СГП назначава и се прави обстойна предварителна инспекция от Икономическа Полиция. На 29.12.2016 година СГП завършва преписката с ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОТКАЗ ДА съдебна експертиза ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО, заради неналичието на данни за осъществено длъжностно закононарушение от представляващите ръководители на БФПС, организирали провеждането на Обществената поръчка и подписания на тази база посочен контракт.
Недоволен от отхвърли на СГП, Борис Божилов го апелира пред Апелативна прокуратура (АП) – София. АП-София дава съответни инструкции на СГП и в осъществяване на които е извършена нова задълбочена инспекция. На съображение резултатите от тази нова инспекция на 28.06.2017 година СГП ОТНОВО постановява ОТКАЗ да се образува досъдебно произвеждане, заради липса на данни за осъществени ПРЕСТЪПЛЕНИЯ от ръководителите на БФПС.

Недоволен и от този акт на СГП, Борис Божилов ЗА ВТОРИ ПЪТ СЕЗИРА АП-гр. София, само че на 21.07.2017 година АП-гр. София със свое ПОСТАНОВЛЕНИЕ оставя без почитание жалбата на Б. Божилов и ПОТВЪРЖДАВА ПОСТАНОВЛЕНИЕТО НА СГП ЗА ОТКАЗ ЗА ОБРАЗУВАНЕ НА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО.

През м. Октомври 2016 година Божилов пуска същата тъжба и до ММС. След направената инспекция на ММС се откри, че няма нарушаване по по този начин направената договорка с Едноличен търговец „ Георги Гайдов”.

През 2017 година Б. Божилов, явно неудовлетворен от серията отводи на СГП и АП-гр. София, СЕЗИРА ОЩЕ ЕДНА КОНТРОЛНА ИНСТАНЦИЯ – АГЕНЦИЯТА ЗА ДЪРЖАВНА ФИНАНСОВА ИНСПЕКЦИЯ (АДФИ).
С ДОКЛАД № ДИ1СФ-43/04.10.2017 година, като вследствие на най-подробни изследвания в т. ч. и посредством насрещни инспекции с контрагента по контракта, НЕ СА СЪСТАВЕНИ АКТОВЕ ЗА ОТКРИТИ НАРУШЕНИЯ, НЯМА ИЗДАДЕНИ НАКАЗАТЕЛНИ ПОСТАНОВЛЕНИЯ И НЯМА ИЗВОДИ ЗА НАЛИЧИЕ НА ДАННИ ЗА НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ ДЕЙСТВИЯ.

Необходимо е да се вземе също поради, че вземането на решението от 16.10.2017 за наказване на Б. Божилов с краткотрайно прекъсване на треньорските му права е и по отношение на наложеното на клуба (ПК „ Омега 01”), към който господин Божилов е асистент треньор, наказване, а точно – налагане на парична санкция в размер на 1500 лева с решение на УС от 01.02.2017г. като обжалването на това решение е включено в дневния ред на идното Оценка за съвместимост на БФПС, планувано за 22.11.2017 година

БФПС както и всяка спортна федерация имаща правно-организационна форма на съдружие с нестопанска цел, е непринудено съдружие. Всички членове на организацията при встъпването си във федерацията заявяват признаването на Устава и декларират да са лоялни членове, работещи за просперитета на плувните спортове. Като доброволна организация БФПС не може да търпи систематични и, както се оказва от резултатите от дейностите и инспекциите на способените държавни контролни органи, НЕОСНОВАТЕЛНИ, НЕВЕРНИ, КЛЕВЕТНИЧЕСКИ, ЗЛОНАМЕРЕНИ ОТКРОВЕНО КОНФРОНТАЦИОННИ ДЕЙСТВИЯ на обособени свои членове – ПК и техни длъжностни лица. БФПС има законна власт ДА съдебна експертиза ПРОТИВОПОСТАВИ НА ЗЛОУПОТРЕБАТА С ПРАВОТО, употребявано преднамерено и целеустремено против нея. Всеки има право да упражнява свободно каквато желае специалност и занимание, само че откакто признатите от всички членове по закономерен метод правила и ред в границите на избрана организация не му харесват ТОЙ Е СВОБОДЕН ДА ГИ УПРАЖНЯВА ВЪН ОТ СФЕРАТА НА ДЕЙСТВИЕ НА ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИ, В СЛУЧАЯ БФПС.

През целия интервал до този миг на състезателя ПЕТЪР БОЖИЛОВ – СИН НА БОРИС БОЖИЛОВ, картотекиран в ПК „ Омега 01” са били обезпечени всички полагащи му се благоприятни условия и средства за подготовка и участия в надпревари от името на националния тим. Разбира се, че БФПС ще продължава да поддържа и подкрепя Петър Божилов в бъдещето му спортно развиване.

Що се касае до обстоятелството, че клубът – шеф, (ПК „ Омега -01 “) е извадил Борис Божилов от регистъра на спортно педагогическите фрагменти към ММС, това най-вероятно е тъй като отсега нататък, клубът не желае да бъде отъждествян с Борис Божилов повече и в тази връзка връзките сред БФПС и ПК „ Омега 01” резервират положителния звук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР