Управата на Broadcast Music Inc (BMI), американска компания за музикални

...
Управата на Broadcast Music Inc (BMI), американска компания за музикални
Коментари Харесай

Компанията с музикалните права на Лейди Гага и Риана се опитва да продаде бизнеса си

Управата на Broadcast Music Inc (BMI), американска компания за музикални права, представляваща ползите на известни реализатори като Лейди Гага, Тейлър Суифт и Риана, обмисля продажбата на бизнеса на частни вложители, заяви Ройтерс.

Според организацията BMI е потърсила съвет от представители на капиталовата банка Goldman Sachs на фона на възходящия „ интерес от евентуални купувачи, в това число компании за частни финансови вложения “. През 2022 година американската компания към този момент обмисляше опцията за продажба, само че не съумя да реализира съглашение с нито един от вероятните купувачи. Основната спънка пред договорката по това време беше ниската доходност на компанията, защото тя „ работеше на нестопанска основа “. В тази връзка по-голямата част от приходите от потреблението на правата върху интелектуалната благосъстоятелност отиваха при реализатори и издатели. При тези условия евентуалните купувачи не одобряват за оправдана цената на компанията заповече от 2 милиарда $,, заявена от представителите на BMI.

Основана през 1939 година, BMI ръководи правата за обществено осъществяване на повече от 20 милиона музикални творби от повече от 1 милион създатели, композитори и издатели, в това число прекачване на техните записи за възпроизвеждане в услуги за стрийминг, радио и телевизия. Съгласно 82-годишен декрет на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, компанията е длъжна да лицензира всеки автентичен материал при поискване от създателите, като проблемите с ценообразуването се вземат решение в съда, прецизира организацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР