Упражняват ли страните от Западна Европа върху останалите хранителен геноцид?

...
Упражняват ли страните от Западна Европа върху останалите хранителен геноцид?
Коментари Харесай

Мая Манолова с нови разкрития как ни тровят с храни в магазините

Упражняват ли страните от Западна Европа върху останалите хранителен геноцид? Става дума за всесилен бизнес, за големи облаги, съобщи омбудсманът Мая Манолова в ефира на Нова. Тя се върна късно през нощта от среща в Братислава, която касае уеднаквяването на стандарите за храните.

" Срещата беше на високо равнище и бяха задоволително крайни. Представителите на засегнатите храни се обединихме, че няма да се откажем до дефинитивно унищожаване на измамите с храни и двойните стандарти. Това е в действителност машинация, откакто храни с разнообразни съставки се продават под същата марка със същия бранд в страни от Западна Европа ", разяснява Мая Манолова и разкри:

" Например министър председателят на Унгария назова това " хранителен геноцид ". Защото съгласно последното проучване се оказва, че безусловно всичко като се включат спагетите, макаронените произведения, бебешките храни е в ущърб на храните, които се оферират в Унгария, а шунката да вземем за пример е с 10% по-малко месо и три пъти повече сол. Сигурна съм, че проучване в България би посочило сходни резултати. Нормално е водачите на страните да защитят жителите си и да упорстват тези унизителни практики да бъдат прекъснати. "

Тя предлага смяна в европейското законодателство, тъй като сега действително няма нарушаване.

" Бяха поканени производители на огромни компании и представителката на бизнеса даже разгласи, че видите ли включването на подсладители в някои артикули било по-полезно, тъй като част от жителите били на диета и това възмути съществено представителите на форума ", разкри още Мая Манолова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР