Употребяваните зимни гуми са опасни и крият рискове независимо от зимните условия

...
Употребяваните зимни гуми са опасни и
крият рискове независимо от зимните
условия
Коментари Харесай

Българите купуват все по-малко гуми втора употреба

Употребяваните зимни гуми са рискови и крият опасности без значение от зимните условия

Промяна в потребителските настройки на българските клиенти, показват последните данни за България на водещия международен онлайн дилър на гуми Делтиком АГ. От компанията споделят, че в България се вижда значително намаляване на търсенето на гуми втора употреба изключително за зимния сезон.

Като дилър, който оперира на европейския пазар, с над 500 милиона продажби на гуми годишно, Делтиком АГ посочва няколко аргументи за тази пазарна тенденция. Развитието на онлайн платформите и уеб сайтове за търговия на гуми усилват доста достъпа на българския консуматор до богата гама от бюджетни зимни гуми на разнообразни водещи производители. Същевременно има увеличение и на вноса на гуми от Азия, които напълно естествено заместват тези „ втора ръка ”.

„ Смятаме, че това е една изключително позитивна наклонност, тъй като ползването на гуми втора ръка крие сериозни рискове. Много мъчно е да се забележат скритите недостатъци в гумата, както и вътрешни износвания на гумата. Ние съветваме клиентите си постоянно да оглеждат своите гуми преди новия сезон и да ги възобновят с нови, в случай че не са били сменени 6 години след датата на производство ”, декларира Ивана Киров – консултант и координатор по техническите въпроси в Делтиком АГ.

До-скоро най-търсените гуми втора употреба са тези с по-големите размери и предназначени за по-тежкотоварни превозни средства. От Делтиком АГ регистрират търсене на нови гуми и в този сегмент.

От компанията споделят, че принос в промяната на потребителските нагласи имат точно онлайн търговците на гуми. Сайтовете за гуми дават на клиентите извънредно голямо разнообразие и благоприятни условия за сравнение на продуктите по различни характеристики, цена и предпочитан производител. Освен спестяването на време, онлайн покупката е с гаранция, гумите идват подготвени за монтаж и в случай че е недоволен, потребителят може да ги върне в законоустановения период.

*Делтиком АГ
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР