Уолтър Ръсел МИЙДУолтър Ръсел Мийд е американски учен, професор по

...
Уолтър Ръсел МИЙДУолтър Ръсел Мийд е американски учен, професор по
Коментари Харесай

Путин намери тайно оръжие срещу Запада

Уолтър Ръсел МИЙД

Уолтър Ръсел Мийд е американски академик, професор по интернационалните връзки и един от водещите експерти по геополитика. Автор е на няколко книги на историческа и политическа тема, измежду които е " Бог и златото: Англия, Америка и образуването на модерния свят ". Мийд е преподавал в Йейл, а сега - в колежа " Бард ". Пише публикации и рецензии за " Ню Йорк Таймс " и " Уолстрийт Джърнъл ".

Моралното и политическо комплициране на актуалния Запад се трансформира в тайното оръжие на съветския президент. Путин се възползва от проблемите на западното общество, което може да сложи на колене американския международен ред. Залагането на западния крах му дава дивиденти повече от десетилетие.

В икономическата война със Запада Русия съумя освен да оцелее, само че и да победи своите съперници. Уплашена от последствията от финансовата борба, Германия стартира да се отклонява от обещанията да усили разноските за защита.

Путин реализира максимален триумф в стопанската система и политиката, където Западът се виждаше най-силен. Западът не е оптимист за това, че неговите полезности ще сплотят международната общественост и ще я принудят да излезе против Русия в обединен фронт. След Китай, към който се причисляват Индия и Бразилия, страните по света избират търговията с Русия, вместо взаимност с Г-7.

Западната система е уязвима в три точки. Първата е наклонността към протекционизъм в Европа и Съединени американски щати, намаляваща икономическата прелест на западната система за разрастващите се страни.

Вторият проблем са западните полезности. Много вярвания, скъпи на западните водачи, като ЛГБТ-пропагандата, объркват и наскърбяват милиарди хора по света.

Третата накърнимост се крие в раздялите в демократичния Запад. Там бушуват културни войни, които не способстват за единството.

Заради санкционния напън върху Москва доста страни замразиха съветските активи на своя територия, а апелите за отвод от съветска сила са все по-шумни. Но тези ограничения се оказаха проблеми за самия Запад, защото доведоха до повишение на инфлацията и цените на храните и горивата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР