Уолстрийт се подготвя за сезона на отчетите през следващите няколко

...
Коментари Харесай

Уолстрийт вдига летвата за сезона на отчетите

Уолстрийт се приготвя за сезона на докладите през идващите няколко седмици, когато американските компании ще разгласяват резултатите си за второто тримесечие на годината. Завишените упования на анализаторите отразяват подобряването на стопанската система през тази година в съпоставяне със същия интервал през 2020 година, когато първата вълна на пандемията удари множеството страни.

Водени от потребителските, финансовите и информационните браншове, облагите на S&P 500 надминаха упованията през първото тримесечие на 2021 година и се чака да го създадат през второто тримесечие, което накара анализаторите да покачат прогнозите си, съгласно Yardeni Research. Корпоративният сезон е значим, защото ще даде посока за пазарите на акции, в които влагат и от ден на ден дребни вложители, както и фондове от България. Отчетите ще са още по-любопитни и на фона на историческите върхове на показатели и доста акции. Още повече че мненията за прегряване на пазара се усилват. Някои даже приказват и за рисково надут балон.

През първото тримесечие фирмите в показателя S&P 500, който се увеличи с над 16% от началото на годината, регистрират растеж на приходите от 12% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Повишението на общата чиста облага бе даже по-голямо - близо 50% спрямо миналата година, надхвърляйки упованията от 25%.

И въпреки всичко растежът е друг за обособените промишлености: секторът с потребителските артикули оглави класациите, надминавайки упованията с 66%, последван от финансовия (+59%) и информационните услуги (+40%), до момента в който опазването на здравето изостава, като даже не съумя да доближи упованията от 7.4% растеж, демонстрират данните на Yardeni Research.
Възстановяването продължава Автор: Капитал
Очаква се растежът на корпоративните резултати да продължи и през второто тримесечие на 2021 година Анализаторите усилиха своите прогнози фрапантно след положителното начало на годината. Прогнозите за облагите в индустриалния бранш са за растеж от над 500% през второто тримесечие в съпоставяне със същия интервал на предходната година. За разлика от индустриалния бранш, потребителските артикули и опазването на здравето остават релативно непроменени, като растежът на тримесечните доходи спрямо миналата година се чака да се усилят с едвам 8% и 11% надлежно.
Капитал - брой 28
Средно облагите през второто тримесечие на фирмите S&P 500 се чака да набъбнат с над 60% по отношение на година по-рано, съгласно данни на FactSet. Ако упованията се оправдаят, това ще бъде най-високият годишен ритъм на напредък от четвъртото тримесечие на 2009 година, когато облагите на фирмите скочиха с над 100%.

Ръстът на приходите на фирмите в S&P 500 за второто тримесечие се чака да бъде към 20% по отношение на година по-рано, най-големият годишен растеж от 2008 година насам съгласно FactSet. " Числата ще бъдат огромни и изкривени, тъй като второто тримесечие на предходната година беше извънредно за доста компании ", споделя Уили Делуич, капиталов пълководец в All Star Charts пред AP.
Твърде ниска летва за прескачане
Дори и при внезапното повишаване на упованията, анализаторът на швейцарската банка UBS Кийт Паркър към момента има вяра, че летвата за облагите през второто тримесечие е прекомерно ниска. Той чака, че фирмите S&P 500 ще надвишават прогнозите с над 15% през второто тримесечие на 2021 година, което ще докара показателя S&P до нови върхове. Kомпаниите, които към този момент са отчели облагите си през второто тримесечие, са надвишили упованията приблизително с 18%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР