УНСС като партньор в Европейския университет ENGAGE.EU е домакин на

...
УНСС като партньор в Европейския университет ENGAGE.EU е домакин на
Коментари Харесай

УНСС провежда първата ENGAGE.EU Международна научна конференция за млади учени

УНСС като сътрудник в Европейския университет ENGAGE.EU е хазаин на първата ENGAGE.EU Международна научна конференция за млади учени на тематика: „ Business Environment in Europe: Addressing Societal Challenges & Developing New Perspectives “.

„ Това е една чудесна самодейност на плановия екип и ние сме щастливи, че този план набира непрестанно скорост и развива спомагателни действия, което значи, че това е един жив план, една жива институция на нашите към този момент 9 университета, които сплотиха напъните си към основаването на водещ Европейски университет “, с тези думи ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров и член на Борда на ректорите на ENGAGE.EU откри конференцията и поздрави с добре пристигнали присъстващите в залата и онлайн.

„ Тази конференция е доста специфична ENGAGE.EU самодейност, защото е първият ни взаимен конгрес, ориентиран към младите учени, и точно по тази причина съм благополучен, че УНСС е хазаин “, приветства участниците доцент доктор Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска активност и интернационално съдействие и координатор на ENGAGE.EU самодейностите за България. Доц. Мусов напомни, че концепцията за организирането на сходна конференция, която е отвън плановите действия, в началото е била призната със песимизъм от някои от сътрудниците, само че на среща на всички заместник-ректори по НИД на университетите в Алианса единомислещо е било взето решение за дейна поддръжка на развиването на младите откриватели. „ Бордът на ректорите и Изпълнителният комитет на ENGAGE.EU имат вяра, че фокусът върху младите откриватели е основен за бъдещето на Европейските университети “, акцентира доцент Мусов.

Първата ENGAGE.EU интернационална научна конференция на тематика: Business Environment in Europe: Addressing Societal Challenges & Developing New Perspectives се организира в два дни и ще показа тематики, свързани с устойчивото развиване и нововъведенията, европейския бизнес и развиването на европейските общества, вероятностите за европейска интеграция и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР